• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven – Een lekker exotisch tintje

Asperges met gerookte kip

Als we het over salades hebben gaat het te vaak over bladsalades. Er is natuurlijk helemaal niets mis met een lekkere, frisse bladsalade, laten we dat vooropstellen. Maar naast bladsalades kun je met heel veel andere groenten ook salades maken. Asperges bijvoorbeeld. Asperges worden meestal geschild, gekookt en met ham en een eitje gegeten. In plaats van asperges met ham is asperges met gerookte kip ook een heerlijk idee. Je zet dit in een mum van tijd op tafel en iedereen zal verrast zijn over de manier waarop jij de asperges serveert.

Met sinaasappel & druiven

Eerlijk? Qua seizoen kan dit helemaal niet. Asperges zijn er in mei / juni, druiven zijn er in oktober en sinaasappelen zijn er in de wintermaanden. Tegenwoordig kun je dit allemaal jaarrond krijgen. We zijn er vooral voorstander van om die verse producten in hun eigen seizoen te gebruiken, maar heel af ten toe doen we ook eens gek. Je kunt ook aardbeien gebruiken zoals in deze salade om het wel binnen het seizoen te houden. In onderstaand recepten maken we van asperges met gerookte kip een wat exotischer geheel door de combinatie met sinaasappel en druiven.

Salade of cocktail

Asperges met gerookte kip kun je als salade serveren. Je hebt dan een fantastisch bijgerecht bij de barbecue. Of serveer de salade als lunch. Kortom er kan van alles. Komen er veel vrienden eten? Serveer dit dan eens als voorgerecht. Presenteer dan niet op een bordje of in een kommetje, maar serveer als cocktail in een cocktailglas. Net als de bekende garnalencocktail dus. Daarmee steel je echt de show.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

 

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Heerlijke recepten met rucola

Heerlijke recepten met rucola

Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo (witte) asperges
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 20 witte druiven (zonder pit)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels room (slagroom/kookroom)
  • 1 theelepel gembersiroop
  • enkele druppels citroensap
  • 1 zakje rucola

Bereidingswijze van dit recept

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven maak je zo:

Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm, kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen. Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop te mengen, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.

Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven door elkaar. Verdeel rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop de asperges met gerookte kip. Schenk de saus erover en garneer met aspergepunten.

Serveer bij de asperges met gerookte kip lekker vers brood met kruidenboter.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees - Gerookte kip
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Reacties 1

  1. Cees says:
    3 jaar geleden

    ?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!