Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Witte asperges uit de grillpan

Frederike door Frederike
in Voorgerecht
0
asperges uit de grillpan

Witte asperges uit de grillpan – Rauwe asperges grillen? Zonder voorkoken? Ja, het werkt!

Iedereen is dol op asperges, “het witte goud”. Asperges zijn een kostbare voorjaarsgroente en omwille van het feit dat ze in het voorjaar relatief kort beschikbaar zijn, maakt dat asperges erg gewild en geliefd in het aspergeseizoen dat meestal van eind april, begin mei tot eind juni loopt. Dat zorgt er ook voor dat asperges niet onder de goedkoopste groenten vallen, ze zijn zelfs prijzig! Vandaar de associatie met goud.

Vaak worden witte asperges klaargemaakt volgens een traditioneel aspergerecept. Dat is dan niets meer dan gekookte asperges met ham en een eitje erbij. Verder heeft een asperge niet veel nodig, asperges smaken altijd opperbest!

Asperges uit de grillpan, dat is pas écht vernieuwend

Voor wie eens afwisseling van spijs wil met “het witte goud” in het aspergeseizoen, is de rauwe, gegrilde variant er zeker eentje die je moet proberen. Witte asperges uit de grillpan zijn knapperig, met een uitgesproken sterke aspergesmaak, vermengd met een rokerige toets door het grillen. De nasmaak is ook wat zoeter dan gekookte asperges.

Vraag je groenteboer om mooie, dikke Nederlandse asperges. Er moet na het schillen nog een flinke asperge overblijven die je nog makkelijk kan halveren. En, hoe dikker de asperges, hoe meer schillen je overhoudt om een lekkere aspergebouillon van te trekken, voor een heerlijke aspergeroomsoep. Asperges uit de grillpan slinken ook een beetje bij het grillen, dus flinke exemplaren zijn onmisbaar!

Geserveerd met een simpele dressing van frisse citroen en extra vergine olijfolie, afgewerkt met een pittige, ziltige Hollandse schapenkaas van de kaasboer, zijn witte asperges uit de grillpan een ware ontdekking. Geef er voor wie wil nog een middelzacht gekookt eitje bij en zo heb je een prachtig voorgerecht met op-en-top Nederlandse ingrediënten op tafel getoverd.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Witte asperges uit de grillpan

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bundels asperges
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • fleur de sel
  • zwarte peper uit de molen
  • een handje fijngesneden bieslook
  • 100 gram geraspte Hollandse schapenkaas 50 +
  • middelzacht gekookte eieren (1 per persoon)

Bereidingswijze van dit recept

Witte asperges uit de grillpan maak je zo:

Schil de witte asperges en snijd het houtige uiteinde (ca. 2 cm) eraf. Halveer de asperges in de lengte.

Verhit een grillpan zonder olie en rooster de asperges aan twee kanten tot ze mooi gestreept zijn. De asperges laten vanzelf los, dat is het moment om ze te keren. Als de kern glazig is, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Test een klein stukje om het zeker te weten. Houd er rekening mee dat gegrilde asperges veel meer beet hebben dan gekookte.

Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met fleur de sel.

Schik de gegrilde asperges op een leuk bord. Dresseer met de citroenolie, de geschaafde kaas en het gekookte eitje. Breng de asperges uit de grillpan op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Reacties 2

  1. Vivian says:
    7 jaar geleden

    uitgeprobeerd, heel lekker inderdaad!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Altijd leuk Vivian als we elkaar aan lekkere ideeën kunnen helpen. ?️

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!