Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje – Onlangs ontving ik heerlijke Hollandse garnalen om een lekker recept mee te bedenken. En bijzondere garnalen; het zijn in Nederland machinaal gepelde garnalen. Hierdoor worden ze niet naar lage loon landen verscheept om daar handmatig gepeld te worden. Dit houd in dat de garnalen niet worden ingevroren of op een andere manier worden geconserveerd en dus van betere kwaliteit zijn.
Vroeger als kind was ik dol op de klassieke garnalencocktail. Hier heb ik een moderne variant op gemaakt, lekker fris met avocadocrème. Een stuk gezonder en voedzamer dan de mayonaise of slagroom die vaak gebruikt wordt om het smeuïg te maken. Het Parmezaankoekje geeft een lekkere bite en maakt er een feestelijk voorgerechtje van.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje
Voorgerecht voor 2 personen
- 2 avocado’s
- 75 gram Hollandse garnalen
- 1 eetlepel crème fraîche
- sap van 1/2 citroen
- klein handje verse bieslook
- 25 gram Parmezaanse kaas
- zeezout
- peper
Verwarm je oven voor op 180°C.
Rasp de Parmezaanse kaas en vorm twee rechthoeken op een stukje bakpapier. Laat de kaas z’n 3-5 minuten smelten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen zodat ze krokant worden.
Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het met een beetje citroensap in een hoge maatbeker. Voeg de lepel crème fraîche toe en pureer het mengsel glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de avocadocrème in glaasjes en verdeel hierover de Hollandse garnalen. Hak de bieslook fijn en bestrooi over de garnalen. Steek het Parmezaankoekje in de avocadocrème.
Smakelijk!
mmmm, ziet er lekker uit, zeker eens te proberen!!
Leuk Ingrid! Laat je ons weten hoe het smaakte?
Goed idee, een keer heel wat anders met garnalen !