Balletjes van appel en geitenkaas – Het is altijd fijn om je tafelgenoten te verrassen met een lekker voorgerecht wat er ook nog eens leuk uit ziet en makkelijk te maken is. Een prettige bijkomstigheid is dat je voor dat recept dan geen ellenlange lijst met ingrediënten voor in huis hoeft te halen en geen uren voor in de keuken hoeft te staan om het te maken. Balletjes van appel en geitenkaas zijn dan een voltreffer. Het makkelijke recept vind je onderaan het artikel.
Geitenkaas is niet ieders vriend, maar…
Het recept heet ‘balletjes van appel en geitenkaas’. Geitenkaas is helaas niet bij iedereen even geliefd. Toch is dat geen reden om dit recept niet eens te maken. Als je een zachte en romige geitenkaas mengt met knapperige stukjes appel, krijg je een voorgerecht waar iedereen van houdt. De appel geeft de geitenkaas een veel mildere smaak. Dus maak dit recept gewoon, en vertel er niet bij dat er geitenkaas inzit. Wedden dat iedereen het lekker vindt?
Simpel, lekker en verrassend
Door de appel krijgt het gerecht een hele lichte smaak, met een verrassend knapperige structuur. Serveer de balletjes dan op een bord met een paar blaadjes sla. En als je de balletjes van appel en geitenkaas garneert met extra reepjes appel en stukjes walnoot, heb je een echt leuk en lekker voorgerecht. Een makkelijk te maken gerecht, dat er leuk uitziet en ook nog eens lekker snel klaar is.
Balletjes van appel en geitenkaas van tevoren maken, net zo makkelijk
Als je op het moment dat je gasten komen niet steeds in de keuken wilt staan, dan is dit een prima recept om te maken. Je kunt de balletjes van appel en geitenkaas namelijk makkelijk van tevoren al maken. Zet ze afgedekt in de koelkast. Je kunt de borden dan opmaken vlak voor je wilt gaan eten.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Balletjes van appel en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram zachte geitenkaas
- 250 gram Hollandse Elstar appels
- 1 theelepel honing
- 2 takjes peterselie
- zout en peper
- een krop trio sla
- een handje walnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je balletjes van appel en geitenkaas:
Hak de peterselie fijn.
Schil de appels en snijd die in lucifer dunne reepjes. Weeg 100 gram af en zet de rest van de appelreepjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
Snijd hele kleine blokjes van de reepjes en meng de appelblokjes met de geitenkaas, gehakte peterselie, honing en een beetje zout en peper naar smaak.
Rol 12 of 16 gelijkmatige balletjes van dit mengsel. Dat gaat het beste met licht vochtige handen. Spoel echter niet steeds je handen af, anders spoel je alle kaas weg. Leg de balletjes van appel en geitenkaas koud weg tot gebruik.
Was de sla en verdeel over 4 borden een paar mooie blaadjes sla. Leg op ieder bord 4 balletjes van appel en geitenkaas en steeds een paar reepjes appel. Breek de walnoten grof en verdeel die ook over de borden. Serveer de balletjes van appel en geitenkaas met lekker donker brood.
Tafel lekker !!