• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Balletjes van appel en geitenkaas

Een voorgerecht met maar een paar ingrediënten maar boordevol smaak

0
Balletjes van appel en geitenkaas

Balletjes van appel en geitenkaas – Het is altijd fijn om je tafelgenoten te verrassen met een lekker voorgerecht wat er ook nog eens leuk uit ziet en makkelijk te maken is. Een prettige bijkomstigheid is dat je voor dat recept dan geen ellenlange lijst met ingrediënten voor in huis hoeft te halen en geen uren voor in de keuken hoeft te staan om het te maken. Balletjes van appel en geitenkaas zijn dan een voltreffer. Het makkelijke recept vind je onderaan het artikel.

Geitenkaas is niet ieders vriend, maar…

Het recept heet ‘balletjes van appel en geitenkaas’. Geitenkaas is helaas niet bij iedereen even geliefd. Toch is dat geen reden om dit recept niet eens te maken. Als je een zachte en romige geitenkaas mengt met knapperige stukjes appel, krijg je een voorgerecht waar iedereen van houdt. De appel geeft de geitenkaas een veel mildere smaak. Dus maak dit recept gewoon, en vertel er niet bij dat er geitenkaas inzit. Wedden dat iedereen het lekker vindt?

Simpel, lekker en verrassend

Door de appel krijgt het gerecht een hele lichte smaak, met een verrassend knapperige structuur. Serveer de balletjes dan op een bord met een paar blaadjes sla. En als je de balletjes van appel en geitenkaas garneert met extra reepjes appel en stukjes walnoot, heb je een echt leuk en lekker voorgerecht. Een makkelijk te maken gerecht, dat er leuk uitziet en ook nog eens lekker snel klaar is.

Balletjes van appel en geitenkaas van tevoren maken, net zo makkelijk

Als je op het moment dat je gasten komen niet steeds in de keuken wilt staan, dan is dit een prima recept om te maken. Je kunt de balletjes van appel en geitenkaas namelijk makkelijk van tevoren al maken. Zet ze afgedekt in de koelkast. Je kunt de borden dan opmaken vlak voor je wilt gaan eten.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Balletjes van appel en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 250 gram Hollandse Elstar appels
  • 1 theelepel honing
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper
  • een krop trio sla
  • een handje walnoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je balletjes van appel en geitenkaas:

Hak de peterselie fijn.

Schil de appels en snijd die in lucifer dunne reepjes. Weeg 100 gram af en zet de rest van de appelreepjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Snijd hele kleine blokjes van de reepjes en meng de appelblokjes met de geitenkaas, gehakte peterselie, honing en een beetje zout en peper naar smaak.

Rol 12 of 16 gelijkmatige balletjes van dit mengsel. Dat gaat het beste met licht vochtige handen. Spoel echter niet steeds je handen af, anders spoel je alle kaas weg. Leg de balletjes van appel en geitenkaas koud weg tot gebruik.

Was de sla en verdeel over 4 borden een paar mooie blaadjes sla. Leg op ieder bord 4 balletjes van appel en geitenkaas en steeds een paar reepjes appel. Breek de walnoten grof en verdeel die ook over de borden. Serveer de balletjes van appel en geitenkaas met lekker donker brood.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • Biefstuk met roquefortsaus

    Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.