• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Biefstuk in een taco

Reepjes biefstuk in een taco tub

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
biefstuk in een taco

Biefstuk in een taco – Wil je eens een ander voorafje maken? Met biefstuk taco’s als voorgerecht steel jij heel makkelijk de show! Of je nu een doorgewinterde vleesliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijk voorgerecht om je smaakpapillen te prikkelen, biefstuk in een taco is een absolute winnaar. Een bakje van tortilla gevuld met reepjes biefstuk en nog veel meer lekkers zijn een geweldig recept voor een feestelijk etentje in een Mexicaans thema.

Taco’s in soorten en maten

Taco’s zijn er in veel verschillende soorten, dit recept voor biefstuk in een taco ga je met de krokante variant maken. Je warmt ze eventjes op en dan kun je ze vullen met de heerlijkste vullingen. Alleen… taco schelpen eten zonder te knoeien is nog niet zo makkelijk. Daarom is er in dit recept gekozen voor taco tubs. Dat zijn geen schelpen, maar bakjes van hetzelfde deeg. Door tubs te gebruiken kun je het gerecht mooi serveren en het is ook makkelijk om te eten.

De magie van marinades

Je gaat vlees kopen om biefstuk in een taco te maken. Biefstuk is er in diverse kwaliteiten. Omdat je de biefstuk in reepjes snijdt om dit recept te maken, hoef je niet het duurste rundvlees te kopen. De biefstuk wordt ook vooraf gemarineerd en een marinade voegt niet alleen smaak toe aan het vlees, maar het helpt ook om het vlees malser te maken. Met een pittige salsa saus als basis kun je een makkelijke en lekker marinade met pit voor de biefstuk in een taco maken. Door de marinade in het vlees te laten trekken krijg je sappige en pittige reepjes biefstuk, die maar heel kort op hoog vuur gebakken hoeven te worden.

Maak de biefstuk in een taco af met een echt lekkere topping

Biefstuk in een taco kan niet zonder topping. Kies niet voor de makkelijke weg door kant-en-klare salsasaus en geraspte kaas te gebruiken. Je kunt die salsa in een oogwenk zelf maken met dit recept. En als je daarbij ook nog een supersnelle guacamole maakt dan weet je dat je iets echt lekkers op tafel zet.

Biefstuk

Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees

Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.

Biefstuk in een taco

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram biefstuk
  • 1 eetlepel Sriracha saus
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1/4 ui
  • 50 gram rucola
  • 1 limoen
  • 5 ingelegde pepertjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 flinke eetlepel zure room
  • 6 takjes koriander
  • 4 taco tubs
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je biefstuk in een taco:

Leg de biefstuk een half uurtje in de vriezer om licht aan te vriezen, zo snijd je er makkelijk mooie reepjes van.

Maak de tomatensalsa door de tomaat en ui in kleine blokjes te snijden. Snijd een pepertjes ragfijn en meng alles met een theelepel limoensap, zout en peper.

Snijd de aangevroren biefstuk in reepjes en meng dit met de srirachasaus en een eetlepel olijfolie. Voor een optimaal resultaat laat je de reepjes biefstuk met marinade een uur in de koelkast marineren. Laat ze een kwartiertje op kamertemperatuur komen voor je ze gaat bakken.

Maak de guacamole door het vruchtvlees van de avocado te prakken.

Snijd de limoen doormidden en snijd van een helft 4 partjes en leg opzij. Meng een eetlepel limoensap door de geprakte avocado met 2 fijngesneden takjes koriander en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de rode ui in dunne ringen.

Verwarm de taco tubs, dit kan in de oven of in een koekenpan.

Zet de tubs op 4 borden en verdeel er royaal de rucola overheen en ernaast.

Bak de biefstuk kort op hoog vuur in een droge koekenpan.

Bestrooi het vlees met zout en verdeel dit over de taco tubs.

Schep op iedere portie een lepel salsa, een flinke lepel guacamole en een beetje zure room.

Bestrooi met de overige koriander en uienringen. Leg er een pepertje en een stukje limoen naast en serveer de biefstuk in een taco lekker warm.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!