Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Bloemkool mousse

Bloemkool mousse met Pancetta – Nu eens geen bloemkool met dat bekende sausje, maar een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Ik maak deze amuse graag vaker juist omdat hij verrassend is. Maar wanneer de dagen korter en donkerder worden en iedereen stiekem al naar de feestdagen uit begint te kijken is dit hapje ook erg leuk. Ik geniet enorm als er vrienden en familie op visite komen en mijn enige zorg is dat iedereen genieten van heerlijke, verse en smaakvolle hapjes. Bijvoorbeeld deze bloemkool mousse. Zacht en smaakvol, afgemaakt met fijn gesneden pancetta.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Bloemkool mousse met Pancetta

Porties: 20 hapjes
Bereidingstijd: 330 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels zure room
  • 12 sneetjes meergranenbrood
  • 6 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 1 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Een dag vooraf

Kook de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp ze goed uit. Breng de groentebouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Roer goed tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn.

Mix de bloemkool met de zure room en de fijn geknipte bieslook tot een mousse. Meng de groentebouillon met de bloemkool mousse. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en eventueel wat zout.

Bedek een brede schaal met vershoudfolie en verdeel er een laag groentemousse over (de laag mag niet hoger zijn dan 1 1/2 centimeter, gebruik indien nodig een tweede schaal). Laat de mousse tot gebruik (een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Bereiding op de dag zelf

Zelf bak ik mijn brood, je kunt uiteraard ook meergranenbrood kopen. Een redelijke dikke snede is fijn, koop je brood daarom eventueel ongesneden. Haal de bloemkoolmousse met behulp van het vershoudfolie uit de schaal. Steek nu rondjes brood (met een kookring of een mooi formaat glas) en steek vervolgens dezelfde rondjes uit de mousse. Leg de mousse op de broodjes en versier met heel fijn gesneden pancetta.

DeelPin243TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Reacties 3

  1. Jeroen says:
    5 jaar geleden

    Recept gmeaakt. De mousse is niet zoals op de foto, kun je specifieker zijn hoe je mousse moet maken? Keukemachine of gewoon roeren? Daarnaast aan de de ingrediënten lijst pancetta toevoegen.

    Beantwoorden
  2. Jokook says:
    7 jaar geleden

    Lijkt me erg lekker en ziet er mooi uit, maar hoeveel pancetta heb ik nodig?

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      7 jaar geleden

      Hallo Jokook,
      Je hebt natuurlijk niet zoveel Pancetta nodig voor deze hapjes.
      Je rekent 1 tot 1/2 sneetje Pancetta en dit volgens je aantal hapjes dat je wilt maken.
      Het recept is voor een 20 tal hapjes
      Groetjes Arianne

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!