• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Bruschetta met gegrilde groenten

Ook te maken met restjes!

0
Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met gegrilde groenten – Heb jij regelmatig restjes kaas, courgette, aubergine, tomatensaus, et cetera, over, nadat je pizza’s hebt gebakken bijvoorbeeld? Gooi ze dan vooral niet weg, dat kan tenslotte echt niet meer, en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Wat dacht je van een bruschetta met gegrilde groenten? Bruschetta zijn stukjes brood die je even roostert, van een knoflooksmaak voorziet en belegt met iets wat jij lekker vindt. Je serveert ze als voorgerecht, als snack, of bij de borrel. Stiekem zijn de meeste ingrediënten die voor dit receptje zijn gebruikt overgebleven na een pizza-avondje. Dus duik eens in je koelkast, kijk wat er nog ligt, zoek er een stokbrood bij en duik de keuken in. Succes gegarandeerd!

Groenten, die gril je makkelijk zelf

Je kunt heel makkelijk zelf groente grillen voor de bruschetta met gegrilde groenten. Dat kan op twee manieren. Het makkelijkst en het snelst gaat dat in een grillpan. Snijd wat plakjes, courgette, aubergine en repen paprika. Smeer ze met een kwastje in met olijfolie en rooster ze aan beide kanten in de grillpan. Je kunt ook groenten in de oven roosteren. Leg de gesneden en met olie besmeerde groenten dan op een vel bakpapier en rooster ze een minuut of 15 in de oven op 200 graden.

Bruschetta met gegrilde groenten; variatietips

In het recept van de bruschetta met gegrilde groenten zijn courgette, aubergine en paprika gebruikt. Je kunt ook heel goed andere groenten gebruiken. Kijk wat er nog in je groentelade ligt. Ook champignons, artisjokken en prei kunnen heel goed geroosterd worden.

Datzelfde geldt voor de kaas, in plaats van Parmezaanse kaas kun je ook Pecorino of een andere geraspte kaas gebruiken. Gebruik vooral je fantasie in de keuken en leef je creatief uit.

Natuurlijk kun je ook andere verse ingrediënten toevoegen aan de bruschetta met gegrilde groenten. Denk aan stukjes prosciutto en salami, die passen er ook heel goed bij.

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer

Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!

Bruschetta met gegrilde groenten

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 12 eetlepels tomatensaus
  • 12 plakjes gegrilde aubergine
  • 12 plakjes gegrilde courgette
  • 24 reepjes gegrilde paprika
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bruschetta met gegrilde groenten:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Als je een basistomatensaus gebruikt, kruid die dan naar eigen smaak met peper en kruiden.

Snijd het stokbrood in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even wat afkoelen. Laat de oven aan staan.

Wrijf vervolgens met de doorgesneden teentjes knoflook over het brood.

Doe op elk sneetje een eetlepel tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten over de sneetjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.

Bruschetta met gegrilde groenten is heerlijk bij de borrel, maar ook als lunch.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.