Carpaccio van gerookte heilbot – serveer vis creatief, dat is een lust voor je ogen en natuurlijk ook voor je smaakpapillen.
Eigenlijk is niets makkelijker dan gerookte vis als voorgerecht serveren. De vis is al op smaak en in mooie plakjes gesneden, klaar om op een bord te leggen. Gerookte heilbot is een vrij neutrale vis met een zilte smaak. Je kunt de heilbot puur eten, maar door de vis samen met brood en/of groente te serveren komt de smaak nog beter tot zijn recht.
Carpaccio van gerookte heilbot
Carpaccio is simpel, je legt een paar mooie dunne plakjes gerookte heilbot netjes op een bord en je bent klaar. Maar zo makkelijk ga je je er niet vanaf maken toch? Je wilt de vis mooi presenteren en je wil een echt lekker voorgerecht maken. Lees dus nog even verder.
Met lekkere zoetzure groenten
Zoetzure groenten kun je heel makkelijk maken en die passen uitstekend bij het zoute van de vis. Kies zelf welke groenten je gebruikt. De keuze is eindeloos. Als saus over de carpaccio van gerookte heilbot gebruik je pesto omdat de smaak van pesto erg goed bij de gerookte vis past. Maak even zelf een pesto, het recept vind je hieronder.
Je moet dus, een dag voordat je de carpaccio van gerookte heilbot maakt, de groenten op het zuur zetten. Dat is echt niet moeilijk. Je maakt een mengsel voor zoetzuur en die kun je voor alle groenten gebruiken. De zoetzure groenten zijn ongeveer 2 weken in de koelkast houdbaar en je kunt ze op veel manieren toepassen. In het recept voor wortel selderij salade lees je, via de link hieronder, hoe het werkt.
Wortel selderie salade zoetzuur
Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje, maar het is supereenvoudig. Ontdek het met deze wortel selderie salade zoetzuur.
Pesto Genovese zelf maken; het recept voor de echte groene pesto
De lekkerste pesto Genovese maak je makkelijk zelf. Daar kan geen potje groene pesto tegenop. Met lekkere tips om te variëren.
Op de foto staat venkel, radijs, wortel, bloemkool, bleekselderij en rode ui. Nu hoef je echt niet zo veel groenten te hebben voor een carpaccio van gerookte heilbot, 3 soorten is ook goed als je maar een goede combinatie van kleur en smaak hebt.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Carpaccio van gerookte heilbot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250-300 gram gesneden gerookte heilbot
- diverse zoetzure groenten
- 80 gram groene pesto
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je carpaccio van gerookte heilbot:
Verdeel de plakjes gerookte heilbot netjes en plat in een cirkel over 4 borden. Verdeel er de pesto in kleine hoopjes over en decoreer met lekker veel zoetzure groenten. Serveer de carpaccio van gerookte heilbot op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.
Tafel lekker !!