Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Carpaccio van gerookte heilbot

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
carpaccio van gerookte heilbot

Carpaccio van gerookte heilbot – serveer vis creatief, dat is een lust voor je ogen en natuurlijk ook voor je smaakpapillen.

Eigenlijk is niets makkelijker dan gerookte vis als voorgerecht serveren. De vis is al op smaak en in mooie plakjes gesneden, klaar om op een bord te leggen. Gerookte heilbot is een vrij neutrale vis met een zilte smaak. Je kunt de heilbot puur eten, maar door de vis samen met brood en/of groente te serveren komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Carpaccio van gerookte heilbot

Carpaccio is simpel, je legt een paar mooie dunne plakjes gerookte heilbot netjes op een bord en je bent klaar. Maar zo makkelijk ga je je er niet vanaf maken toch? Je wilt de vis mooi presenteren en je wil een echt lekker voorgerecht maken. Lees dus nog even verder.

Met lekkere zoetzure groenten

Zoetzure groenten kun je heel makkelijk maken en die passen uitstekend bij het zoute van de vis. Kies zelf welke groenten je gebruikt. De keuze is eindeloos. Als saus over de carpaccio van gerookte heilbot gebruik je pesto omdat de smaak van pesto erg goed bij de gerookte vis past. Maak even zelf een pesto, het recept vind je hieronder.

Je moet dus, een dag voordat je de carpaccio van gerookte heilbot maakt, de groenten op het zuur zetten. Dat is echt niet moeilijk. Je maakt een mengsel voor zoetzuur en die kun je voor alle groenten gebruiken. De zoetzure groenten zijn ongeveer 2 weken in de koelkast houdbaar en je kunt ze op veel manieren toepassen. In het recept voor wortel selderij salade lees je, via de link hieronder, hoe het werkt.

wortel selderie salade zoetzuur

Wortel selderie salade zoetzuur

Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje, maar het is supereenvoudig. Ontdek het met deze wortel selderie salade zoetzuur.

Pesto Genovese

Pesto Genovese zelf maken; het recept voor de echte groene pesto

De lekkerste pesto Genovese maak je makkelijk zelf. Daar kan geen potje groene pesto tegenop. Met lekkere tips om te variëren.

Op de foto staat venkel, radijs, wortel, bloemkool, bleekselderij en rode ui. Nu hoef je echt niet zo veel groenten te hebben voor een carpaccio van gerookte heilbot, 3 soorten is ook goed als je maar een goede combinatie van kleur en smaak hebt.

gerookte vis

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.

Carpaccio van gerookte heilbot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250-300 gram gesneden gerookte heilbot
  • diverse zoetzure groenten
  • 80 gram groene pesto

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je carpaccio van gerookte heilbot:

Verdeel de plakjes gerookte heilbot netjes en plat in een cirkel over 4 borden. Verdeel er de pesto in kleine hoopjes over en decoreer met lekker veel zoetzure groenten. Serveer de carpaccio van gerookte heilbot op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - HeilbotVis - Verse vis
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!