• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen

Ee geweldig voorgerecht

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Carpaccio van honingmeloen

Carpaccio van honingmeloen – Serveer meloen als carpaccio voor een heerlijk licht en voorgerecht. Zo serveer je de zomer op je bord.

Voor- of nagerecht, meloen is altijd goed

Meloen in de hoofdrol in een geweldig voorgerecht

Vaak wordt honingmeloen als nagerecht of tussendoortje gegeten. Ook zie je ze weleens op een borrelplank en bij buffetten met een plakje rauwe of gedroogde ham. Absoluut lekker, maar meloen verdient meer dan een plaatsje aan de zijlijn. Dit heerlijke stuk fruit wil ook wel eens de hoofdrol en dat krijgt ze met een heerlijke carpaccio van honingmeloen afgewerkt met geitenkaas met fenegriek, avocado en een heerlijk frisse limoenhoning dressing. Dit alles wordt bestrooid met stukjes noot, lekker licht, fruitig en verrassend. Zo steelt ze echt de show. Je moet nu wel met een enorm goed hoofdgerecht aankomen wil je het voorgerecht overtreffen.

Carpaccio was oorspronkelijk van flinterdun gesneden rundvlees maar deze naam wordt ook gebruikt voor vele andere soorten vlees, vis, groente en fruit welke zeer dun gesneden worden

Carpaccio van honingmeloen; zo maak je dunne plakjes

Een honingmeloen is een mooie stevige meloen die zacht en zoet van smaak is. Ideaal dus om in dunne plakjes te snijden. Snijd de meloen hiervoor eerst doormidden en haal de pitjes er met een lepel uit. Snijd de meloen nogmaals door zodat je halve manen hebt.

Als je een goede dunschiller hebt, kun je de meloen met de dunschiller schillen, zo blijft de vorm het mooist. Doe dit dan wel 2 keer anders blijft het randje taai want de schil is iets dikker dan van bijvoorbeeld een aardappel. Vind je dit lastig dan kun je de meloen ook met een schilmesje of koksmes van boven naar beneden schillen.

Snijd de meloen nu met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes. Wil je dit voorbereiden dan kan dat. Leg de meloen dan niet op het bord maar tegen elkaar aan in een afsluitbaar bakje.

Soorten meloenen

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.

Carpaccio van honingmeloen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 honingmeloen
  • 200 gram geitenkaas fenegriek
  • 1 avocado
  • 80 gram gemengde, geroosterde nootjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout en peper
  • een paar takjes groene kruiden zoals peterselie en dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je carpaccio van honingmeloen:

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de halve meloen nogmaals door tot een kwart en schil ze dan. Snij in dunne lange plakjes en zet opzij. Doe dit ook met de rest van de meloen.

Meng de olie met de honing en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado door verwijder de pit en haal er met een bolletjesboor mooie rondjes uit of snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.

Schaaf ongeveer de helft van de geitenkaas in heel dunne plakjes en snijd de rest in blokjes.

Verdeel de honingmeloen over 4 borden, laat de plakjes licht overlappen.

Verdeel er dan de avocado overheen.

Druppel nu de dressing over de meloen en verdeel er de nootjes en de kaas over. Werk alles af met een paar takjes verse kruiden.

Serveer de carpaccio op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin13VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief