• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Een echt lekkere carpaccio als voorgerecht begint bij goed vlees

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
carpaccio van ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas – Ben je liefhebber van een echt lekkere carpaccio als voorgerecht? Een echt lekkere carpaccio kun je heel goed zelf maken. Wat belangrijk is bij een dergelijk gerecht is de kwaliteit van de ingrediënten en hoe je die behandelt. Zorg dan ook voor echt goede kwaliteit vlees en snijd zo dat vlees dun mogelijk. Hoe je dat laatste kunt doen staat bij de kookinstructies, er is eenhandig trucje voor. Een goede carpaccio maak je natuurlijk van ossenhaas.

Het begint met kwaliteit

Eet je carpaccio om maar iets op tafel te hebben? Of eet je een carpaccio van ossenhaas omdat je er echt van wilt genieten? De verschillen in carpaccio zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld pakjes gesneden carpaccio kopen, maar dat is dan wel echt zonde van je geld. Tenminste, als je echt lekker wilt eten. Je kunt echt beter naar een goede slager gaan en om een stukje ossenhaas vragen. Dat rundvlees is niet goedkoop, maar een carpaccio van ossenhaas is wel veel en veel lekkerder. Je eet beter af en toe een heel goede kwaliteit vlees, dan veel en vaak mindere kwaliteit, toch?

Carpaccio van ossenhaas; het meest gegeten voorgerecht in restaurants

Carpaccio is megapopulair. Het maakt niet uit of het nu zomer of winter is, carpaccio is altijd lekker. Het is dan ook niet voor niets dat dit gerecht een van de meest gekozen voorgerechten is in veel restaurants. Een goede carpaccio is gesneden van ossenhaas en smelt in de mond. Hoe je het voorgerecht afwerkt is aan jou. Je kunt kiezen voor een kruidenmayonaise, truffelmayonaise of voor pesto, iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ook hoort er iets van groente en pijnboompitjes of nootjes bij en natuurlijk Parmezaanse kaas. Veel lijkt lekker, maar maak keuzes! Alles moet in balans zijn en overdaad schaadt, je wilt natuurlijk wel nog de ossenhaas proeven.

carpaccio ossenhaas

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Carpaccio van ossenhaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 390 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram ossenhaas, liefst van het dunne stuk
  • zout en peper
  • wat olijfolie
  • een stukje Parmezaanse kaas
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 plakjes komkommer
  • 1 lente-ui
  • 2 takjes verse peterselie
  • 25 gram rucola
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een paar druppeltjes citroensap
  • 25 gram pijnboompitten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je carpaccio van ossenhaas:

Smeer het stukje ossenhaas in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rol dit in huishoudfolie en leg dit ongeveer 6 uur in de diepvries. Doe je dit korter dan is het vlees niet stevig genoeg, langer dan is het te hard en kom je er met je mes niet doorheen.

Hak de steeltjes van de peterselie heel fijn en meng ze met de mayonaise. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje peper.

Snijd de komkommer en de lente-ui in reepjes en de tomaatjes in plakjes.

Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan.

Zet 4 borden klaar.

Snijd met een heel scherp mes, zo dun mogelijke plakjes van de ossenhaas. Verdeel ze direct over de borden. Eenmaal ontdooid kun je ze niet meer verplaatsen. Duw de plakjes netjes in vorm en zet, eventueel met plasticfolie ertussen, in de koelkast tot gebruik.

Verdeel een paar druppeltjes kruidenmayonaise over de carpaccio.

Verdeel een paar takjes rucola en de gesneden groenten over de carpaccio.

Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en bestrooi met een paar pijnboompitjes en enkele blaadjes peterselie.

Serveer de carpaccio van ossenhaas met vers brood en zoute boter.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Ossenhaas
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief