Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas – Iedereen kent wel de traditionele carpaccio dat vaak als voorgerecht in restaurants wordt besteld. Met dungesneden ossenhaas, olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Soms komen daar nog wat pesto of kappertjes aan te pas.
Producten van eigen bodem
Het is ook ontzettend leuk om een (in dit geval Italiaans) voorgerecht een twist te geven met producten van eigen bodem. En dan uiteraard met producten van het seizoen. Maak je deze carpaccio van rookvlees in de herfst of wintermaanden? Ga dan eens aan de slag met pastinaak, geitenkaas en peer. En in plaats van ossenhaas, gebruikte je rookvlees als basis.
Je kunt deze carpaccio van rookvlees als voorgerecht eten, maar met knapperig brood doet ie het ook heel goed als lichte lunch.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Carpaccio van rookvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram rookvlees
- 100 gram pastinaak
- 2 kleine peren
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 eetlepel walnoten
- handje waterkers
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Een carpaccio van rookvlees maak je zo:
Snijd de pastinaak in dunne plakjes. Het maakt niet uit dat ze niet allemaal even groot zijn. Meng in een kommetje de pastinaak met 1 eetl. walnootolie, 2 eetl. citroensap en wat peper en zout. Hak de walnoten grof, snijd de peren in dunne schijfjes, brokkel de geitenkaas in stukjes en stamp het venkelzaad fijn in een vijzel. Zet alles apart.
Maak een vinaigrette met het venkelzaad, 2 eetlepels citroensap, de honing, olijfolie en een eetlepel walnootolie. Kruid af met peper en zout en klop goed door elkaar. Verdeel het rookvlees over een groot bord en verdeel er de pastinaak, peer en geitenkaas over. Schenk de vinaigrette over de carpaccio van rookvlees en bestrooi met de walnoten en de waterkers.
Tafel lekker !!