• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Champignontartaar met spekjes en balsamico

Een origineel voorgerecht in een glaasje

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
1
champignontartaar met spekjes en balsamico

Champignontartaar met spekjes en balsamico – Champignons kunnen altijd, ze zijn tenslotte het hele jaar door te koop. Toch zul je paddenstoelen vooral in de herfst wat vaker op tafel zetten. Dat is tenslotte het jaargetijde waarin ze thuishoren. Wil je eens wat origineels op tafel zetten? In dit artikel vind je een recept voor champignontartaar met spekjes en balsamico. Klinkt moeilijk, maar het is een makkelijk klaar te maken voorgerecht, dat je in een glaasje serveert. Het ziet er feestelijk uit, dus het is een recept dat je kunt maken als je een bijzonder etentje wilt serveren. Dat maken kost je 15 minuten. Dus wil je snel en makkelijk scoren? Zet dan eens champignontartaar op tafel!

Champignons zijn meer dan alleen een groentevulling

Champignontartaar is een bijzonder gerecht. Je kunt met champignons dus de leukste en lekkerste recepten maken. Toch worden champignons vaak alleen maar gebruikt als makkelijke groentevulling in diverse gerechten. Denk maar aan de gesneden champignons in de wok of in een ovenschotel. In onderstaand recept voor champignontartaar staat de champignon juist in de hoofdrol.

De vleesachtige kastanjechampignons vormen een lekkere combinatie met het zoute van de spekjes en de volle, wat zoetige smaak van de balsamicoazijn. Maar daar moet dan wel weer iets verfrissends tegenover staan. Vandaar de tomaatjes en bosui! Het zacht gekookte eitje maakt de champignontartaar helemaal af. Serveer dit recept als lauwwarm voorgerecht bij een herfstig dinertje, eventueel met wat lekker desembrood. Succes verzekerd!

Champignontartaar van tevoren maken

Zoals je kunt zien kun je dit recept heel snel en makkelijk maken. Het staat binnen 15 minuten op tafel. Wil je de champignontartaar toch voorbereiden? Bak dan de champignons, de ui, de knoflook en het ontbijtspek op een eerder moment. Bewaar dat tot gebruik in de koelkast en warm het heel even op voor je de rest van de ingrediënten uit het recept toevoegt. Weet wel dat het ontbijtspek op die manier iets minder knapperig zal blijven. Ook het ei kun je al eerder koken.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Champignontartaar met spekjes en balsamico

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram ontbijtspek in reepjes
  • een handje verse peterselie
  • 5 cherrytomaatjes
  • een handje pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignontartaar:

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.

Pel en snipper de ui.

Snijd de knoflook fijn.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Zet ze even apart.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, de knoflook, het ontbijtspek en de champignonblokjes. Schep regelmatig om totdat het vocht bijna verdampt is. Voeg dan een eetlepel balsamicoazijn toe en bak verder tot het vocht weer verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en laat wat afkoelen.

Kook de eieren in 4 minuten zacht.

Halveer cherrytomaatjes en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaatjes in blokjes.

Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Meng dit in een grote kom samen met de pijnboompitjes en schep het champignonmengsel erdoor.

Laat de eieren schrikken onder koud water, pel het ei en snijd doormidden.

Schep de champignontartaar in glaasjes of glazen bakjes en leg de eihelften er op.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief