• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Courgette taartjes met White Stilton en gedroogde abrikozen

Mini quiches zijn een verrassing op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
3
Courgette taartjes met kaas

Courgette taartjes – Courgettes zijn een superleuke en veelzijdige groente. Ze zijn vrij neutraal van smaak dus met erg veel andere smaken te combineren. Je kunt ze rauw eten, roerbakken, stoven, in soepen doen en zelfs in hartige en zoete taarten verwerken.

Presenteer die courgette

Een hartige taart wordt vaak in een grote vorm gemaakt, maar het is ook superleuk om eens kleine taartjes te maken. De courgette taartjes zijn erg lekker op een buffet, voor een lunch of brunch of als voorgerecht bij een diner. Je kunt natuurlijk ook een grote taart maken, neem dan een quichevorm van 22 cm. Wil je toch kleine taartjes maken en heb je geen vormpjes, maar wel een cupcake vorm? Neem die dan. Je zult dan meer taartjes kunnen maken van dezelfde ingrediënten.

Courgette taartjes met White Stilton en gedroogde abrikozen

In de courgette taartjes gaat een heerlijke kaasvulling. Als je met dit recept aan de slag gaat ga je aan de slag met een heerlijke kaas. White Stilton met gedroogde abrikozen. Dat is een jonge Engelse kaas, waaraan gedroogde abrikozen zijn toegevoegd, die ongeveer 4 weken gerijpt heeft. De kaas is een beetje zoet en vrij brokkelig van structuur. Die White Stilton vormt een heerlijke combinatie met de courgette taartjes.

Woon je in de stad, of kom je in de stad, dan lukt het misschien wel om de White Stilton te pakken te krijgen. Probeer het, want het maakt een feest van de courgette taartjes. Als je er echt niet aan kunt komen kun je altijd nog jong belegen kaas of geitenkaas gebruiken. Al zal de jong belegen kaas meer door de courgette heen lopen en de bovenkant er wellicht minder fraai uit zien.

De kaas helemaal weglaten is ook een optie.

Als je deeg over hebt

Een extra tip voor als je de courgette taartjes echt gaat maken. Het kan zijn dat je een beetje deeg overhoudt. Als je de tip gelezen hebt, doe je dat misschien wel expres. Van het overige deeg kun je heerlijke kaaskoekjes maken. Weeg het deeg. Weeg geraspte kaas. Je hebt 1/3 van het gewicht van het deeg nodig. Meng de kaas met het deeg. Rol uit en snijd of steek er koekjes van. Bak ze een kwartier op 185 graden.

Courgette taartjes met kaas
Courgette taartjes met kaas
Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Courgette taartjes met White Stilton en gedroogde abrikozen

Porties: 6 kleine taartjes
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2-3 courgettes
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 gram kaas
  • 3 gedroogde abrikozen ( optioneel )
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 110 gram koude boter
  • 1 dooier
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de courgette taartjes:

Begin met het maken van het deeg.

Snijd de boter in kleine blokjes en meng ze met je vingers door de bloem, zout, tijm en suiker. Het is de bedoeling dat het kleine vlokjes boter worden.

Voeg er de yoghurt en de dooier aan toe en meng tot een samenhangend geheel. Kneed absoluut niet door tot een glad deeg, want de stukjes boter zorgen voor een bepaalde luchtigheid.

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Neem 6 vormpjes van ongeveer 12 cm doorsnede en smeer ze royaal in met de gesmolten boter. Doe in ieder vormpje ongeveer een halve eetlepel chilisaus. Laat ze een beetje over de bodem van het vormpje lopen door ze schuin te houden.

Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken en snij de plakken in de lengte doormidden.

Maak cirkels met de courgette in het vormpje, werk van buiten naar binnen. Zorg dat de schilkant op de bodem zit. Zorg dat de bodem volledig bedekt is.

Bedek de courgette met een paar plakjes kaas en verdeel er de in stukjes gesneden abrikoos overheen.

Rol het deeg uit op een royaal met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 3 mm.

Steek er met een glas cirkels uit die net iets groter zijn dan het vormpje.

Leg de deegplakjes op de courgette en stop ze een klein beetje in aan de zijkanten.

Bak de courgette taartjes in ongeveer 40 minuten gaar.

Haal ze uit de oven. Keer ze direct om door een bordje omgekeerd op de bovenkant te leggen en dit samen om te draaien.

Serveer de courgette taartjes warm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteZuidvruchten - Gedroogde abrikozen
DeelPin19VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!