• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Licht gefrituurde frietjes van verse courgette, met munt en citroen – fris, krokant en verrassend lekker.

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Krokante courgettefrietjes

Krokante courgettefrietjes uit de frituurpan. Ja, je leest het goed. En dat moet je nu maken. Want courgette is zo’n groente die het hele jaar door wel verkrijgbaar is, maar vooral in het seizoen – van juni tot september – echt in topvorm is. Zeker als je ze haalt bij de groenteboer of van de markt. Daar zijn ze verser en steviger dan in de supermarkt. In de zomer heb je ze vaak zelfs voor een paar dubbeltjes. En als je een moestuin hebt, dan weet je: als de courgette op gang komt, komt-ie ook goed los.

Met dit recept maak je iets totaal anders dan de standaard courgettesoep of wokgroente. Je frituurt de courgette tot krokante courgettefrietjes met een licht, luchtig beslag. Dat beslag maak je met bloem, maizena en ijskoud bruiswater — die laatste zorgt voor bubbels in het beslag en dat maakt het extra luchtig. Even frituren, goed laten uitlekken, en je hebt een schaal warme, knapperige courgettefrietjes op tafel. Vers, groen en toch feestelijk.

Zo haal je meer uit een simpele courgette

Veel kant-en-klare groentefrietjes uit de diepvries zijn gepaneerd of voorgebakken in palmolie. Die kun je makkelijk overslaan als je zelf aan de slag gaat. Met verse courgette en een paar basisproducten uit je voorraadkast maak je iets dat net zo lekker – of eigenlijk veel lekkerder – is. Het enige wat je echt nodig hebt is een pan met zonnebloemolie en een beetje geduld. Werk in porties en zorg dat de olie telkens op temperatuur blijft. Zo krijg je courgettefrietjes die niet zompig zijn, maar goudbruin en licht.

Serveer de courgettefrietjes met wat gehakte munt en partjes citroen. Die munt geeft net een frisse noot en met een kneepje citroen til je het geheel even op. Eet ze als borrelhapje, bij een zomerse lunch of als verrassend bijgerecht bij een barbecue.

Courgettefrietjes kun je beter niet bewaren; vers is vers

Courgettefrietjes zijn het lekkerst direct uit de pan. Bewaren of opnieuw opwarmen maakt ze snel slap, dus frituur alleen wat je direct gaat eten. Heb je toch wat over? Leg ze dan op een rooster in de oven op 180 graden om ze nog enigszins krokant te krijgen, maar reken niet op hetzelfde resultaat als bij verse frietjes.

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Krokante courgettefrietjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 courgette
  • 150 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 225 ml ijskoud koolzuurhoudend water
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 citroen
  • 1 takje munt
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verhit een pan met zonnebloemolie tot 180 graden.

Snijd de courgette in drie stukken.

Snijd die stukken in de lengte in vieren en verwijder de zachte kern.

Snijd de partjes in vier stukken tot frietjes.

Meng de bloem met de maizena, het bakpoeder, de oregano, zout en peper.

Hak de munt fijn en snijd de citroen in parten.

Voeg al roerend het ijskoude water toe aan het bloemmengsel en roer tot een glad beslag.

Verdeel de courgettefrietjes in 4 porties

Doe een portie courgettefrietjes in het beslag en zorg dat ze goed bedekt zijn.

Laat de frietjes een voor een voorzichtig in de hete olie zakken en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder ook de kruimels uit de olie.

Herhaal dit tot ze allemaal gebakken zijn.

Doe de gefrituurde courgette frietjes in een schaal, bestrooi ze met wat zout, de gehakte munt en serveer met de partjes citroen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Voorgerecht

Bruschetta met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!