Courgetterolletjes met feta – Met slechts een paar ingrediënten zet je dit fantastische voorgerechtje op tafel. Pure eenvoud, maar wel verrassend en zeer smaakvol. Dit is zo’n voorgerecht dat je standaard bij de hand wilt hebben.
Feta spread
Door roomkaas en feta te mengen krijg je een fantastische spread. Deze kun je vervolgens aanvullen met nog wat smaakmakers. De spread is heerlijk als broodbeleg, op een toastje of als dip bij crudités (rauwe groenten). Maar je kunt er ook een heerlijk voorgerecht mee maken.
Courgetterolletjes
De courgette wordt vaak gebruikt in wokschotels, maar er kan natuurlijk veel meer. Soepen, salades, ovenschotels, het kan allemaal. Maar waarom zou je de courgette niet als voorgerecht serveren. Door de courgette in de lengte in plakken te snijden, deze te grillen en vervolgens op te rollen met de hierboven genoemde feta spread creëer je een fantastisch voorgerecht. Serveer op een bedje van rucola en pijnboompitjes, sprenkel er een goede (Griekse) olijfolie over en zet met trots op tafel.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Courgetterolletjes met feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram feta
- 200 gram roomkaas
- 15 gram basilicum
- 70 gram geroosterde pijnboompitten
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- olijfolie
- peper
- 1 courgette
- 40 gram rucola
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de courgetterolletjes met feta:
Maak eerste de feta spread
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng de roomkaas met de feta, basilicum, 2/3 van de geroosterde pijnboompitten, een scheut olijfolie en stukjes zongedroogde tomaat. Breng de spread op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de feta al zoutig genoeg is.
Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf plakken in de lengte. Zorg dat je in totaal 8 mooie lange plakken hebt, het middelste stuk met zaden kun je niet gebruiken. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie en grill ze in een hete pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op de borden een beetje rucola en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes. Leg op de courgette een klein beetje van de feta spread en rol op, maak zo acht rolletjes. Verdeel de courgetterolletjes met feta over de borden en besprenkel met een beetje olijfolie, heerlijk!