Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Doperwten en munt een geslaagde combinatie

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Doperwten en munt

Doperwten en munt een geslaagde combinatie – Verse doperwten, ik word er altijd een beetje blij van als ik ze weer bij de groenteman zie liggen. De periode dat je ze kunt krijgen is relatief kort, vaak slechts in juni en juli, heel soms al iets eerder. In deze periode moet je ze zeker gegeten hebben en het allerleukste is natuurlijk dan om ze ook zelf te doppen.

De verse doperwt is wel een groente waar je van moet houden en welke je snel na de oogst zou moeten nuttigen. De doperwt heeft namelijk de eigenschap om de suikers vrijwel direct na de oogst om te zetten in zetmeel, wat verse doperwten wat meliger maakt en tegelijkertijd iets minder zoet. Dit is ook de reden waarom doperwten meestal direct na de oogst ingevroren worden en ze vers niet altijd even makkelijk verkrijgbaar zijn. De diepvriesdoperwt is dus een goed alternatief en ook in dit recept kun je de verse erwten met een gerust hart door diepvrieserwten vervangen. Voor dit recept zou ik echter niet kiezen voor doperwten uit pot of blik, deze zijn al voorgegaard, als ze dan nog in de oven gaan worden ze wat “papperig”.

Combineren met munt

De combinatie met munt is allang geen vreemde meer, deze twee gaan zo perfect samen, het enigszins zoete van de doperwt samen met het frisse van de munt, dat is gewoon garantie voor een geslaagd gerechtje. Ik maakte het af met wat geitenkaas en maakte er een heerlijk lunchgerechtje van.

Het enigszins zoete van de doperwt samen met het frisse van de munt, dat is gewoon garantie voor een geslaagd gerechtje

Doperwten en munt bladerdeegtaartje lunchgerecht

Doperwten en munt, een geslaagde combinatie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 plakjes bladerdeeg (21x21cm)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 3 lente-uitjes
  • 50 gram verse doperwten
  • 50 gram geitenkaas
  • 6 blaadjes munt (eventueel 4 blaadjes voor garnering)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd dunne plakjes van de courgette, ik deed dit met behulp van een dunschiller. Snijd ook de lente-ui in dunne ringetjes.
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier, 4 plakjes bladerdeeg. Prik met een vork in de bodem van ieder plakje, gaatjes. Let erop dat je dit in het midden doet, de bedoeling van deze gaatjes is dat hierdoor het bladerdeeg niet te hard en/of te hoog gaat bladeren. Dit omdat de vulling in het midden komt. De randen willen we echter wel laten bladeren en mooi omhoog laten komen, prik hier dus geen gaatjes.

Bestrijk ieder plakje bladerdeeg met wat olijfolie en verdeel de courgette over de plakjes bladerdeeg, houd ook hier weer de randen vrij.

Verdeel nu de lente-ui en de doperwten over de plakjes en brokkel de geitenkaas boven de taartjes. Snijd de muntblaadjes fijn er verdeel ook deze over de taartjes. Bestrooi eventueel met wat zout en peper en besprenkel als laatste met wat olijfolie.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak deze taartjes in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Decoreer eventueel af met een blaadje munt.

Tafel lekker !!

Tags: BladerdeegGroenteGroente - Verse Peulvruchten - DoperwtenMuntVegetarisch
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!