• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Van dit gerecht kun je nooit te veel maken!

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
kipgehaktballetjes met een dipsaus

Kipgehaktballetjes met een dipsaus – Kies voor makkelijk en gezelligheid met licht pittige kipgehaktballetjes met een dipsaus. Een makkelijk recept dat je vast en zeker vaker gaat maken. Want reken maar dat je hiermee gaat scoren!

Een gezellige start van de maaltijd

Het is altijd gezellig als familie of vrienden blijven eten. Het samenzijn, de gesprekken, de discussies, daar wil je als gastvrouw of gastheer graag bij zijn. Niets is zo vervelend als iedereen gezellig aan tafel zit en je staat te zwoegen en te stressen in de keuken. Als je het juiste recept kiest en een aantal goede voorbereidingen treft, kun je zelf ook gezellig aanschuiven. Waarom zou je het jezelf niet makkelijk maken?

Een voorgerecht van kipgehaktballetjes met een dipsaus zijn een mooi voorbeeld, je bakt ze de middag of dag vooraf en warmt ze heel even op in de oven of in een pan. Geef de lekker pittige dipsaus erbij om te dippen en misschien een paar stukjes brood of stukjes kroepoek en ook jij zit straks zonder stress lekker te tafelen.

Kies voor het hoofdgerecht een recept voor een ovenschotel, die kun je ook helemaal voorbereiden. Dan kan die in de oven en je hebt er geen werk aan. Het zijn misschien geen culinaire hoogstandjes met allerlei toeters en bellen, maar het is pure huiselijke gezelligheid die je op tafel zet. Zeker weten dat dit gewaardeerd wordt.

Serveer huiselijke gezelligheid, geen stress

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Kipgehakt is vrij neutraal van smaak, dat betekent dat je ruime keuze hebt in de manier van kruiden. Er is in dit recept gekozen voor een gehaktballetje met oosterse smaken zoals komijn, koriander en gember. Daarbij ga je een zoetzure dipsaus maken om de smaakpapillen wakker te schudden. Je kunt de kipgehaktballetjes met een dipsaus in een grote schaal op tafel zetten of, om strijd te voorkomen, ieder een eigen portie geven. Er zijn altijd mensen die vergeten rekening te houden met anderen, zeker als iets erg lekker is.

Van pittige kipgehaktballetjes kun je nooit te veel maken

Als je al balletjes overhoudt dan kun je ze een andere keer serveren bij een glaasje bier. Of gebruik ze voor een makkelijke maaltijd, wok verse groenten met een beetje soja, chilisaus of het restje dipsaus, voeg er de gehaktballetjes aan toe en serveer ze met een portie rijst. Dan heb je meteen een recept waarmee je snel en makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd kunt maken.

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

kipgehaktballetjes met dip

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 kleine ui, geraspt
  • stukje rode paprika, heel fijn gesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 flinke theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 takjes koriander
  • olie, om in te bakken
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels kokend water
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een stukje rode peper, fijn gehakt
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipgehaktballetjes met een dipsaus:

Meng het kipgehakt met het ei, de geraspte ui, de stukjes paprika, de fijngesneden korianderblaadjes, zout, kruiden en paneermeel en kneed goed door. Vorm hiervan gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

Maak ondertussen het sausje, doe hiervoor de suiker in een kommetje en giet er een beetje kokend water over zodat de suiker oplost. Voeg de knoflook, vissaus, limoensap en fijngehakte peper er aan toe en roer even door elkaar.

Serveer de kipgehaktballetjes lauwwarm met de dipsaus en partjes limoen en bestrooi met sesamzaadjes. Dit kan in porties of op een schaal, steek er een paar prikkertjes bij.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!