Gebakken camembert met rode bessengelei – Een recept voor een erg lekker voorgerecht, dat net iets anders is dan een standaardvoorgerecht. Je serveert de warme camembert namelijk op een blaadje sla waardoor je het makkelijk zo uit de hand kan eten. Het recept voor dit hapje is niet alleen geschikt voor een gezellig etentje met vrienden, maar ook bij de borrel is het een hapje dat door iedereen gewaardeerd wordt. Je kunt de stukjes kaas makkelijk voorbereiden of zelfs al vooraf bakken. Als je ze dan wilt serveren, hoef je de kaas alleen nog maar even in de oven te verwarmen en op de blaadjes sla met een lepeltje bessengelei te leggen. Die bessengelei kun je maken van rode bessen.
Camembert in een krokant jasje
Camembert is een Franse kaas en die wordt vaker warm geserveerd. Je verwarmt hem dan in zijn geheel het houten bakje van de verpakking met allerlei lekkers erin en erop in de oven. De gebakken camembert met rode bessengelei wordt net iets anders bereid. Je snijdt in dit recept de kaas eerst in stukjes die je voorziet van een laagje panko. Door dit te bakken in een laagje olie krijg je een heerlijk krokant jasje om de camembert. De binnenkant wordt door het verwarmen dikvloeibaar. Paneer daarom met zorg, want je wil niet dat al die lekkere kaas eruit loopt tijdens het bakken.
Ideaal op een feestje, als je met iets originelers voor de dag wil komen dan een bitterbal
Krokant romige kaas met een fris zuurtje
De gebakken camembert is zo al lekker, maar als je die krokante stukjes warme kaas serveert met een fris zure rode bessengelei wordt het een ware smaakexplosie. Het zure van de bessengelei is een perfecte begeleider van de toch wel machtige kaas.
Door de gebakken camembert op een blaadje sla met een lepeltje rode bessengelei te serveren heb je een heerlijk hapje met lekker veel contrasten. Het blaadjes sla is lekker fris en ideaal om de kaas makkelijk vast te pakken zonder vette handen te krijgen. Het is daarom ook een ideaal recept voor op een feestje als je met iets originelers voor de dag wil komen dan een bitterbal.
Let op! Je hebt ook een recept voor rode bessengelei nodig en dat vind je natuurlijk ook op Lekker Tafelen.
Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Rode bessen; heerlijke friszure smaakbommetjes
Zet die rode bessen eens in het zonnetje, die smaakbommetjes laten een gerecht helemaal opleven. Zelfs een kan water fleurt er van op.
Gebakken camembert met rode bessengelei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 camembert
- 100 gram rode bessengelei
- 8 mooie blaadjes bladsla
- 2 eiwitten
- 3 eetlepels bloem
- 100 gram panko
- zout en peper
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken camembert met rode bessengelei:
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat afkoelen.
Zet 3 schaaltjes klaar, in de eerste klop je de eiwitten los met een beetje zout. De tweede is voor de bloem, die meng je met een klein beetje zout en peper. De laatste is voor de panko.
Snijd de koude camembert met een nat mes in 8 gelijke punten.
Haal de punten kaas een voor een eerst door het eiwit, dan door de bloem, weer door het eiwit en als laatste door de panko.
Verhit in een koekenpan of in een steelpannetje een ruime laag olie, je kunt hiervoor eventueel ook de frituurpan gebruiken.
Haal de puntjes camembert eventueel nog een keer door de panko en bak ze met een paar tegelijk in de olie tot ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.
Dit kun je eventueel al eerder voorbereiden, wil je de kaas opwarmen doe ze dan een paar minuten in een oven of airfryer van 180 graden. Laat ze even rusten om de warmte goed te kunnen laten verdelen.
Leg de blaadjes sla op een bord en schep er een lepeltje rode bessengelei op. Leg op ieder blaadje een stukje gebakken camembert en bestrooi dit met een paar pijnboompitjes.
Pas op de camembert kan net uit de olie erg heet zijn! Laat de gebakken camembert een paar minuten op temperatuur komen voor je ze serveert. Hierdoor loopt de camembert tijdens het eten ook minder snel uit.
Tafel lekker !!