• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Een snel, lekker en luxe voorgerechtje!

0
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines – Gebakken langoustines met chilimayonaise is een gerecht dat je zeker eens moet proberen. Dit gerecht is een leuk voorgerecht en is relatief eenvoudig te maken. Langoustines klaarmaken is niet moeilijk of eng, ook jij kunt dat zelf. In dit recept leer je alles over het bereidingsproces van de schaaldieren en natuurlijk lees je ook hoe je die heerlijke mayonaise maakt. En krijg je een paar tips voor het serveren van dit heerlijke gerecht.

Langoustines of Noorse kreeften

Om maar te beginnen met het belangrijkste ingrediënt voor de gebakken langoustines met chilimayonaise: dat zijn natuurlijk de schaaldieren. De langoustine staat ook wel bekend als Noorse kreeft. Het zijn kleine kreeftjes die bekend staan om hun zoete en delicate smaak. Langoustines worden veel gebruikt in de Mediterrane keuken en ze zijn perfect voor gerechten die weinig bereidingstijd nodig hebben, je kunt langoustines heel snel klaarmaken, je hebt ze zo gebakken, stomen of grillen kan ook. Bij het kopen van langoustines is het belangrijk om te letten op de versheid van het product. Dat geldt trouwens voor alle schaal- en schelpdieren. De langoustines moeten een heldere kleur en een lichtzoete geur hebben. Je koopt ze bij de visboer. Houd er rekening mee dat je ze misschien moet bestellen.

Gebakken langoustines, een paar tips

Dit gerecht maak je vlak voordat je de gebakken langoustines wilt serveren. De chilimayonaise kun je uiteraard wel vooraf maken.

Het is natuurlijk extra lekker om de chilimayonaise te maken met zelfgemaakte mayonaise! Wil je dat niet? Koop dan een goede basismayonaise, zonder toevoegingen als extra mosterd et cetera.

Je kunt ze zo uit de pan op een bordje serveren, maar de gebakken langoustines ogen een stuk aantrekkelijker als je een paar blaadjes sla op een bord legt en er een paar schijfjes citroen bij serveert. Een stukje vers gebakken stokbrood, en natuurlijk een glas lekker frisse witte wijn maken het voorgerechtje helemaal af!

Recepten met Langoustines

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Gebakken langoustines

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 langoustines
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • een paar takjes gehakte peterselie
  • olie om in te bakken
  • 6 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken langoustines:

Meng in een kom de mayonaise met het citroensap, de knoflook en de gerookte paprika. Snijd een halve, of hele, afhankelijk hoe pittig je de chilimayonaise wilt hebben, chilipeper fijn en meng die door de saus. Doe het sausje over in een klein kommetje en garneer eventueel met wat ringetjes chilipeper en wat peterselie.

Verhit in een grote koekenpan een scheut olie. Bak hierin de langoustines in een paar minuten gaar. Draai ze tijdens het bakken af en toe om met een tang. Wees voorzichtig, ze zijn kwetsbaar en je wilt ze graag heel serveren.

Leg drie gebakken langoustines op elk bordje. Bestrooi het bordje met wat gehakte peterselie. Geef de chilimayonaise er apart bij. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.