• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Geroosterde groentespiesjes met kruidendip

Een fantastisch en vegetarisch voorgerecht, een leuk buffetgerecht of een heerlijke tapa

0
geroosterde groente spiesjes met kwarkdip

Deze geroosterde groentespiesjes zijn heel makkelijk te maken en je hebt straks blije gezichten aan tafel. Het maakt niet uit of je ze nu serveert bij een zomerse borrel, een buffet of als luchtig voorgerecht. De kleurrijke groenten op een stokje en de frisse kruidendip maakt het een gerecht waar iedereen blij van wordt. De groenten krijgen door het grillen een volle, licht rokerige smaak die goed combineert met de kwarkdip vol verse kruiden. Dit is niet alleen een gezonde keuze, maar ook een manier om groenten verrassend en feestelijk op tafel te zetten.

Het fijne aan geroosterde groentespiesjes is dat je ze goed kunt voorbereiden. Rooster de groenten van tevoren in de oven, grillpan of op de barbecue en laat ze afkoelen. Vlak voor het serveren prik je ze aan spiesjes en zet je ze samen met de dip in kleine glaasjes. Dat ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar maakt het ook makkelijk eten voor je gasten. De combinatie van gemak, kleur en smaak maakt dit gerecht echt ideaal voor allerlei gelegenheden. Met geroosterde groentespiesjes laat je zien dat je wel degelijk creatief kunt zijn met verse groenten en dat gezond ook ontzettend lekker en gezellig kan zijn.

Niveau

Makkelijk

Dieet

VegetarischGlutenvrij

Kooktechniek

GrillenBarbecueOvenRoosteren

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

CourgetteKastanjechampignonsKwarkPaprika

Geroosterde groentespiesjes met kruidendip

Porties: 12 spiesjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 24 kleine (kastanje)champignons
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 6 eetlepels volle kwark
  • 15 gram verse tuinkruiden

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je geroosterde groentespiesjes met kruidendip:

Snijd de paprika in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette over de lengte in vieren.

Druppel een beetje olijfolie op alle groenten en smeer goed uit, de champignons zullen de olie gelijk absorberen.

Verwarm een grillpan of barbecue tot die zeer heet is. Grill de stukken paprika en courgette en de champignons tot ze beetgaar zijn. Probeer om ze zo min mogelijk te draaien zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als ze beetgaar zijn bestrooi je ze met peper en zout, je kunt ze in de grillpan laten liggen tot gebruik.

Bij een pan kun je dezelfde bereiding aanhouden, gebruik je een ovengrill leg dan de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze dan op de hoogste stand en draai een keer als de groenten beginnen te verkleuren. Zet dan de grill uit en doe de deur dicht zodat de warmte in de oven blijft. Haal de groenten na 5 minuten uit de oven en bestrooi ze royaal met peper en zout. Laat de groente op de bakplaat afkoelen.

Snijd de courgette en de paprika in stukken en rijg ze op stokjes samen met de champignons, leg ze op een bord tot gebruik. Neem passende glaasjes en doe in ieder glaasje ongeveer een eetlepel kruidendip. Dit gaat het beste door de kruidendip in een plastic zakje te doen, dicht te knopen en er een punt af te snijden. Zo kun je zonder morsen de kruidendip verdelen. Zet ook dit zo klaar tot gebruik.

Leg de geroosterde groentespiesjes kort op een stukje keukenpapier voor je ze in de kruidendip zet. Dit voorkomt bruine randjes van het vocht van de gegrilde groenten. Steek in ieder glaasje 2 spiesjes en bestrooi eventueel met extra vers gesneden kruiden.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • spitskool uit de wok

    Spitskool met paprika uit de wok – budgetgerecht voor 4 personen

  • Op de huid gebakken dorade

    Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

  • Bloemkoolsalade met paprika en komkommer

    Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Gebakken kwarktaart

    Deze gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij die je echt een keer moet proberen

  • Kip Teriyaki

    Kip Teriyaki met paksoi uit de wok – snel op tafel

  • groente muffin

    Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!

  • Courgette taart

    Hartige courgette taart met verse groenten

  • aardappelmuffins van geraspte aardappel

    Aardappelmuffin van geraspte aardappel: het origineelste bijgerecht

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.