Deze geroosterde groentespiesjes zijn heel makkelijk te maken en je hebt straks blije gezichten aan tafel. Het maakt niet uit of je ze nu serveert bij een zomerse borrel, een buffet of als luchtig voorgerecht. De kleurrijke groenten op een stokje en de frisse kruidendip maakt het een gerecht waar iedereen blij van wordt. De groenten krijgen door het grillen een volle, licht rokerige smaak die goed combineert met de kwarkdip vol verse kruiden. Dit is niet alleen een gezonde keuze, maar ook een manier om groenten verrassend en feestelijk op tafel te zetten.
Het fijne aan geroosterde groentespiesjes is dat je ze goed kunt voorbereiden. Rooster de groenten van tevoren in de oven, grillpan of op de barbecue en laat ze afkoelen. Vlak voor het serveren prik je ze aan spiesjes en zet je ze samen met de dip in kleine glaasjes. Dat ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar maakt het ook makkelijk eten voor je gasten. De combinatie van gemak, kleur en smaak maakt dit gerecht echt ideaal voor allerlei gelegenheden. Met geroosterde groentespiesjes laat je zien dat je wel degelijk creatief kunt zijn met verse groenten en dat gezond ook ontzettend lekker en gezellig kan zijn.
Niveau
Dieet
Kooktechniek
Kooktijd
Verse ingrediënten
Geroosterde groentespiesjes met kruidendip
Ingrediënten voor dit recept
- 24 kleine (kastanje)champignons
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 6 eetlepels volle kwark
- 15 gram verse tuinkruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geroosterde groentespiesjes met kruidendip:
Snijd de paprika in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette over de lengte in vieren.
Druppel een beetje olijfolie op alle groenten en smeer goed uit, de champignons zullen de olie gelijk absorberen.
Verwarm een grillpan of barbecue tot die zeer heet is. Grill de stukken paprika en courgette en de champignons tot ze beetgaar zijn. Probeer om ze zo min mogelijk te draaien zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als ze beetgaar zijn bestrooi je ze met peper en zout, je kunt ze in de grillpan laten liggen tot gebruik.
Bij een pan kun je dezelfde bereiding aanhouden, gebruik je een ovengrill leg dan de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze dan op de hoogste stand en draai een keer als de groenten beginnen te verkleuren. Zet dan de grill uit en doe de deur dicht zodat de warmte in de oven blijft. Haal de groenten na 5 minuten uit de oven en bestrooi ze royaal met peper en zout. Laat de groente op de bakplaat afkoelen.
Snijd de courgette en de paprika in stukken en rijg ze op stokjes samen met de champignons, leg ze op een bord tot gebruik. Neem passende glaasjes en doe in ieder glaasje ongeveer een eetlepel kruidendip. Dit gaat het beste door de kruidendip in een plastic zakje te doen, dicht te knopen en er een punt af te snijden. Zo kun je zonder morsen de kruidendip verdelen. Zet ook dit zo klaar tot gebruik.
Leg de geroosterde groentespiesjes kort op een stukje keukenpapier voor je ze in de kruidendip zet. Dit voorkomt bruine randjes van het vocht van de gegrilde groenten. Steek in ieder glaasje 2 spiesjes en bestrooi eventueel met extra vers gesneden kruiden.
Tafel lekker !!
