• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)

Pittig en romig tegelijk, mini paprika's gevuld met een pittige vulling van kaas en stukjes olijf

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
gevulde mini paprika-

Gevulde mini paprika’s – Pittig en romig tegelijk, mini paprika’s gevuld met een pittige kaasvulling en stukjes olijf.

Gevulde mini paprika’s een voorgerecht met pit

Mini paprika’s zijn door hun maat ideaal om te serveren als voorgerecht of als borrelhapje. Die mini paprika’s zijn er in meerdere kleuren, het leukste is om zo veel mogelijk kleuren te gebruiken en per portie verschillende kleuren te gebruiken. Door ze te vullen met een heerlijke pittige kaasvulling met olijven krijg je een romig, maar toch ook pittig voorgerecht. Als je de felgekleurde hapjes op een bedje van rucola legt met eventueel nog een paar extra olijven erbij, heb je een smaakvol en origineel vegetarisch voorgerecht wat er geweldig kleurrijk uitziet. De gevulde mini paprika’s zijn ook perfect om als borrelhapje te serveren want ze zijn makkelijk zonder bestek te eten.

Even de oven in en uitdelen maar

Zoek je een origineel, smaakvol en vegetarisch voorgerecht wat makkelijk te maken is? Maak dan echt eens de gevulde mini paprika’s. Ze zijn goed vooraf te maken en hoeven op het laatste moment alleen nog maar 10 minuten de oven in om ze goed heet te laten worden en om de kaas te laten smelten. Wil je nog net een stapje verder? Zet ze dan op het laatste moment even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Door de kaas af te branden krijgen de gevulde mini paprika’s een lichte rooksmaak.

Brand de mini paprika’s af met een brandertje voor een lichte rooksmaak

gevulde mini paprika -m
Kleurrijke gevulde mini paprika’s (vegetarisch) waar iedereen trek van krijgt.

Vullen zonder knoeien

De gevulde mini paprika’s zijn klein en dat betekent dat ze iets lastiger te vullen zijn. Dit los je op door de vulling in een spuitzakje of boterhamzakje te doen. Knoop het dicht en knip er een puntje vanaf zodat er een opening ontstaat. Hiermee kun je de doorgesneden mini paprika’s makkelijk vullen. Doe ze niet te vol want tijdens het verwarmen zet de vulling iets uit, waardoor het erover kan lopen.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gevulde mini paprika's

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 mini paprika’s = 12 stuks
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 10 groene olijven
  • 1-2 ingelegde pepertjes
  • 1 eetlepel verse bieslook gesneden
  • zout naar smaak
  • 1/2 eidooier
  • chili of knoflookolie
  • rucola, koriander en olijven voor de afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde mini paprika’s:

Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaden en de zaadlijsten eruit, maar laat het groene kroontje zitten. Besmeer de helften dun met een beetje knoflook of chili olie. Leg ze met de snijkant omlaag op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een oven van 180 graden.

Maak ondertussen de vulling. Snijd 1 of 2 pepertjes naar smaak en de olijven in kleine stukjes (ze moeten straks door de opening van de spuitzak kunnen om te vullen). Meng 75 gram kaas met de roomkaas en de halve dooier. Voeg zout, olijven en pepertjes toe en knip er de bieslook boven. Roer alles door elkaar en doe de vulling in een spuitzakje.

Haal de plaat uit de oven. Wil je de gevulde paprika’s binnen een uur serveren dan kun je ze vullen, wil je ze later op de dag serveren laat ze dan eerst afkoelen voor je ze vult.

Vul de paprika’s met de vulling en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Zet ze 10 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt. Zet ze eventueel nog even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Dit mag maar is niet noodzakelijk.

Verdeel de gevulde mini paprika’s over 4 borden waarop je een paar blaadjes rucola hebt gelegd. Serveer met extra olijven en vers gebakken brood.

Maak je de gevulde mini paprika’s als borrelhapje, bestrooi ze dan met een paar blaadjes koriander voor je ze serveert.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVegetarisch
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief