• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade – De vleestomaten raken steeds een beetje meer buiten beeld. Zo zonde! Vleestomaten zijn namelijk ideaal om te vullen. Juist de vlezige structuur maakt ze geschikt voor een mooi gerecht. Het is wel van belang dat die vleestomaat dan ook écht lekker is. Ga vooral voor de Hollandse vleestomaten in het Hollandse tomatenseizoen. Zorg er vervolgens ook wel voor dat de tomaten rijp zijn. Bij de groenteman, bij de supermarkt en op de markt zien we vaak oranje vleestomaten. Ze zien er prima uit, maar zijn nog niet rijp en hebben daarmee onvoldoende smaak om van gevulde vleestomaten echt een smaakfestijn te maken. Je kunt ze wel alvast kopen, maar leg ze dan niet in de koelkast. Laat ze mooi donkerrood worden op de fruitschaal.

In onderstaand recept vullen we de vleestomaten met een verrukkelijke salade. Je mag het ook gewoon rauwkost noemen. De combinatie van avocado, mozzarella, limoen en basilicum is heerlijk, fris en zomers. Uiteraard kun je zelf een heel andere vulling bedenken. Ga aan de slag met rijst, granen (couscous, quinoa, bulgur enz.) of met gehakt. Gevulde vleestomaten zijn een feestelijke en lekkere groente als voorafje, maar ook als zomerse lunch.

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Porties: 4 pers
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 vleestomaten
  • 4 lente uitjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 limoenen
  • 2 avocado
  • 1 el extra virgine olijfolie
  • zwarte peper en fleur de sel
  • enkele blaadjes basilicum
  • eventueel wat bieslook als garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze gevulde vleestomaten:

Was de vleestomaten en wrijf ze droog. Snij vier van de tomaten horizontaal middendoor. Hol de vleestomaten met een koffielepel uit, maar zorg ervoor dat je een mooie brede rand houdt aan de zijkanten. Het vruchtvlees dat je uit de vleestomaten gehaald hebt, kun je samen met de andere twee vleestomaten in kleine blokjes snijden.

Snij de mozzarella in plakjes en dan in fijne blokjes. Pers de limoenen uit en snij de lente-ui in ringetjes. Snij de avocado in de lengte door, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snij dit in blokjes.

Meng de tomaten, de avocado, de lente-ui en het limoensap. Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel. Scheur (niet snijden, anders worden de randen zwart) de basilicumblaadjes en meng ze door het tomatenmengsel.

Vul de gehalveerde tomaten met het tomaten avocado mengsel en dien de gevulde vleestomaten op met een lekker stukje stokbrood.

Tafel lekker !!

DeelPin51VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!