• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Groene salade met appel en camembert

Een heerlijke salade met kaas als voorgerecht

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
3
Groene salade met appel en camembert

Groene salade met appel en camembert – Serveer eens salade als voorgerecht en combineer die salade met kaas en vers fruit van het seizoen. Een salade kan erg lekker zijn, zeker als daarin mooie smaken en structuren samenkomen. Een groene salade met knapperige appel en zacht romige camembert is een van die geweldig lekkere combinaties waarmee je een heerlijke salade maakt. Het recept vind je in dit artikel.

Een salade met kaas als voorgerecht

Camembert is een kaas die vaak wordt gegeten als nagerecht of op een toastje of stukje brood bij de borrel. Maar je kunt camembert combineren met meer dan alleen brood. Je kunt de kaas ook prima in een recept verwerken. Maak eens een salade met appel en camembert. Dit kun je als lunchgerecht serveren, maar als je de porties klein houdt, heb je een fantastisch lekker voorgerecht waar je net echt heel veel voor hoeft te doen. Door kaas en fruit in een goede verhouding in het recept te verwerken blijft de salade lekker fris en licht. Als je te veel kaas in de salade doet, wordt het een zware salade die de eetlust voor de rest van het menu wegneemt. En dat zou natuurlijk jammer zijn.

Een groene salade met appel en camembert; dat is een vleugje herfst

In de herfst zijn er volop appels en peren, en dat fruit kun je op heel veel manieren gebruiken. Stop het bijvoorbeeld eens in een lekkere salade. In de zomer worden er veel salades gegeten, maar dat kan in het najaar en zelfs in de winter ook! Kies de ingrediënten van het seizoen voor het recept en presenteer het mooi, dan zet je echt iets bijzonders op tafel. Appel en camembert zijn een perfecte combinatie in een groene salade die goed past bij het herfstgevoel. In combinatie met knapperige stukjes pecannoot en een krachtige zoete dressing van honing en mosterd is dit een heerlijk recept dat perfect bij de iets koudere dagen past.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

camembert

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.

Groene salade met appel en camembert

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram gemengde groene sla
  • 150 gram camembert
  • 1 Jonagold appel
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je groene salade met appel en camembert:

Was de sla en laat hem goed uitlekken.

Verwarm de pecannoten even kort in een droge koekenpan en snijd ze in stukjes.

Maak de dressing door de olie, honing, mosterd en azijn goed door elkaar te kloppen.

Snijd 8 mooie kleine plakjes camembert af en leg ze opzij. Snijd de rest van de kaas in stukjes van ongeveer 1 cm.

Was de appel en snijd hem in kwarten. Haal het klokhuis eruit en snijd 8 mooie plakjes appel. Snijd van de rest dobbelsteentjes, net zo groot als de stukjes camembert. Doe de stukjes appel en kaas samen in een kommetje en meng dit met een eetlepel van de dressing. Dit is voor de smaak, maar ook tegen het verkleuren van de appel en het plakken van de kaas.

Meng de helft van het appel kaasmengsel met nog een lepel dressing door de sla en verdeel dit over 4 kommetjes. Verdeel er de rest van het kaasmengsel overheen en leg op iedere salade 2 plakjes appel en 2 plakjes camembert. Druppel er iets dressing over de groene salade met appel en camembert en bestrooi met de geroosterde pecannoten.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!