Groene salade met appel en camembert – Serveer eens salade als voorgerecht en combineer die salade met kaas en vers fruit van het seizoen. Een salade kan erg lekker zijn, zeker als daarin mooie smaken en structuren samenkomen. Een groene salade met knapperige appel en zacht romige camembert is een van die geweldig lekkere combinaties waarmee je een heerlijke salade maakt. Het recept vind je in dit artikel.
Een salade met kaas als voorgerecht
Camembert is een kaas die vaak wordt gegeten als nagerecht of op een toastje of stukje brood bij de borrel. Maar je kunt camembert combineren met meer dan alleen brood. Je kunt de kaas ook prima in een recept verwerken. Maak eens een salade met appel en camembert. Dit kun je als lunchgerecht serveren, maar als je de porties klein houdt, heb je een fantastisch lekker voorgerecht waar je net echt heel veel voor hoeft te doen. Door kaas en fruit in een goede verhouding in het recept te verwerken blijft de salade lekker fris en licht. Als je te veel kaas in de salade doet, wordt het een zware salade die de eetlust voor de rest van het menu wegneemt. En dat zou natuurlijk jammer zijn.
Een groene salade met appel en camembert; dat is een vleugje herfst
In de herfst zijn er volop appels en peren, en dat fruit kun je op heel veel manieren gebruiken. Stop het bijvoorbeeld eens in een lekkere salade. In de zomer worden er veel salades gegeten, maar dat kan in het najaar en zelfs in de winter ook! Kies de ingrediënten van het seizoen voor het recept en presenteer het mooi, dan zet je echt iets bijzonders op tafel. Appel en camembert zijn een perfecte combinatie in een groene salade die goed past bij het herfstgevoel. In combinatie met knapperige stukjes pecannoot en een krachtige zoete dressing van honing en mosterd is dit een heerlijk recept dat perfect bij de iets koudere dagen past.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Groene salade met appel en camembert
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram gemengde groene sla
- 150 gram camembert
- 1 Jonagold appel
- 50 gram pecannoten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groene salade met appel en camembert:
Was de sla en laat hem goed uitlekken.
Verwarm de pecannoten even kort in een droge koekenpan en snijd ze in stukjes.
Maak de dressing door de olie, honing, mosterd en azijn goed door elkaar te kloppen.
Snijd 8 mooie kleine plakjes camembert af en leg ze opzij. Snijd de rest van de kaas in stukjes van ongeveer 1 cm.
Was de appel en snijd hem in kwarten. Haal het klokhuis eruit en snijd 8 mooie plakjes appel. Snijd van de rest dobbelsteentjes, net zo groot als de stukjes camembert. Doe de stukjes appel en kaas samen in een kommetje en meng dit met een eetlepel van de dressing. Dit is voor de smaak, maar ook tegen het verkleuren van de appel en het plakken van de kaas.
Meng de helft van het appel kaasmengsel met nog een lepel dressing door de sla en verdeel dit over 4 kommetjes. Verdeel er de rest van het kaasmengsel overheen en leg op iedere salade 2 plakjes appel en 2 plakjes camembert. Druppel er iets dressing over de groene salade met appel en camembert en bestrooi met de geroosterde pecannoten.
Tafel lekker !!