Halve peer met gorgonzola, walnoten en gedroogde cranberry’s – Krijg je gasten en wil je een echt lekker voorgerecht op tafel zetten waarmee je de show steelt zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Dan is dit het voorgerecht voor jou. Het is supermakkelijk te maken en een plaatje om te zien. En het belangrijkste: halve peer met gorgonzola, walnoten en cranberry’s is nog geweldig lekker ook!
Steel de show met dit makkelijke voorgerecht
Iets lekkers kan vaak zo makkelijk zijn! Er wordt vaak gedacht dat lekkere dingen veel tijd kosten en soms is dat ook wel zo, maar dit voorgerecht is zo makkelijk te maken en zo mooi om te zien dat je er versteld van staat. Het moeilijkste van heel het gerecht is om de peren mooi door te snijden, nu dat valt nog wel mee toch? Verder verkruimel je wat gorgonzola in de holtes van de halve peer samen met wat gehakte walnoten en cranberry’s.
Halve peer met gorgonzola
Peer en kaas en vooral blauwe kaas is een geweldig lekkere combinatie die vaak koud geserveerd wordt. Dit voorgerecht van halve peer met gorgonzola, wordt warm geserveerd waardoor de kaas heerlijk wegsmelt in de zachte peer.
Je gebruikt hiervoor een conference peer, want die wordt heerlijk zacht, maar is ook net stevige genoeg om in vorm te blijven. De walnoten en de cranberry’s zorgen voor een heerlijke afwisseling in smaak en structuur.
Als je hele dunne plakjes brood in de oven legt om te roosteren en die erbij serveert, heb je echt een voorgerecht van topkwaliteit. Halve peer met gorgonzola, walnoten en gedroogde cranberry’s is het perfecte voorgerecht voor koudere dagen.
Gorgonzola dolce is perfect voor dit gerecht
Niet iedereen houdt van de smaak van blauwe kaas, of beter gezegd het idee staat vaak tegen. Toch zou iedereen dit voorgerecht van een halve warme peer met gorgonzola eens moeten proeven. Waarschijnlijk gaan er veel zeggen dat het veel lekkerder is dan ze hadden verwacht. De sterkte van de gorgonzola is perfect in balans bij de warme en zoete peer. Zou je hiervoor een sterkere variant gebruiken dan wordt de smaak te overheersend, zeker als voorgerecht.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Halve peer met gorgonzola, walnoten en gedroogde cranberry's
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke conference peren
- 100 gram gorgonzola dolce
- 50 gram walnoten
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 2-3 takjes tijm
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je halve peer met gorgonzola, walnoten en gedroogde cranberry’s:
Snijd de peren in de lengte doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd ook de draderige delen uit de peer.
Neem een ovenschaal en besmeer daarvan de bodem met een beetje olie. Leg daarin de peren met de snijkant naar beneden en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 gaden Celsius.
Hak de walnoten en de cranberry’s grof.
Haal de schaal uit de oven en draai de peren voorzichtig om zodat de snijkant weer boven ligt. Bestrooi de perenhelften met zout en peper.
Verbrokkel de gorgonzola en doe die in, en net iets naast, de holtes van de peer. Verdeel de cranberry en de walnoten over de kaas en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Zet de schaal nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Zet de halve peren met gorgonzola in de schaal op tafel, zo blijven ze lekker warm.
Geef er dunne sneetjes geroosterd desembrood bij.
Tafel lekker !!