• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Een luchtig voorgerecht met een echt lekkere kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Kaassoufflé van Remeker kaas

Kaassoufflé van Remeker kaas – Kaas is echt een product waar Nederland trots op mag zijn. Er zijn zoveel soorten kaas, de een nog lekkerder dan de ander. Remeker is er een van, het is een Nederlandse streekkaas uit de Gelderse vallei en gemaakt van de rauwe melk van Jersey koeien. Hij is prachtig geel van kleur en heeft een fluweelachtige structuur en een heerlijk romige smaak. Het rijpingsproces van de Remeker Pril duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. De Remeker Pril is zalig op een snee brood, maar er kan zoveel meer met die heerlijke kaas.

Een heerlijk romige kaassoufflé van Remeker kaas

Maak je een kaassoufflé met jonge Remeker kaas, dan weet je dat je een heerlijk romig gerecht op tafel gaat zetten. Door de kaas grof te raspen en niet helemaal te laten smelten krijg je een heerlijke souffle met de structuur van gesmolten kaas en een echt volle kaassmaak. Kaassoufflé van Remeker kaas is ideaal als voorgerecht. Maak de porties niet te groot, soufflé is luchtig, maar door de kaas ook erg vullend.

Rasp de kaas grof, voor de beste smaak

Soufflé maken is echt niet moeilijk

Er wordt vaak tegenop gezien om een soufflé te maken, maar dat is nergens voor nodig. Het recept is eigenlijk verbazingwekkend eenvoudig. Je maakt een bechamelsaus die je verrijkt met eidooiers en een smaak naar keuze. In het geval van de kaassoufflé van Remeker kaas kies je voor de jonge variant van die heerlijke kaas. Op het laatst schep je er geklopt eiwit doorheen en bak je ze in ongeveer 20 minuten in de oven. Je kunt de kaassoufflé voorbereiden tot en met de dooiers, de eiwitten moeten op het laatst geklopt en er door geschept worden. Doe je dit te vroeg dan zakt het eiwit in en zal het gerecht niet souffleren.

Je kunt de kaassoufflé van Remeker kaas ook niet alvast bakken, je moet ze echt op het laatste moment mengen en in de oven schuiven en als ze gaar zijn zo snel mogelijk serveren. Dat ze een beetje inzakken is onvermijdelijk en niet erg, de smaak maakt het meer dan goed.

Nederlandse kaas

Nederlandse kaas

Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.

Kaassoufflé van Remeker kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 35 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 150 gram jonge Remeker
  • zout en witte peper
  • 2 eieren
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels fijn paneermeel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassoufflé van Remeker kaas:

Rasp de kaas op een grove rasp.

Splits de eieren, doe de dooiers in een klein kommetje en de eiwitten in een schone kom, waarin je ze kunt opkloppen.

Snijd de bieslook in fijne ringetjes.

Smeer 4 bakjes of ovenvaste kopjes van ongeveer 8 cm doorsneden in met de boter. Smeer de boter van boven naar beneden en bestrooi ze met paneermeel. Klop het overige paneermeel eruit en zet de bakjes op een bakplaat.

Smelt de boter in een pannetje, voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Verhit de roux tot die gaar is. Dit kun je zien door een dun laagje op de bodem van de pan. Voeg er de melk aan toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Laat de roux kort doorkoken en breng hem op smaak met een beetje zout en witte peper en een theelepeltje mosterd. Zet opzij om een beetje af te laten koelen.

Roer de dooiers los en doe er ongeveer 1/4 van de lauwwarme roux bij. Roer goed door elkaar en voeg dit dan bij de rest van de roux. Meng alles direct goed door elkaar tot een glad geheel en voeg er de geraspte kaas en de bieslook aan toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Klop de eiwitten tot zich pieken vormen, maar niet helemaal stijf.

Meng 1/3 van de eiwitten door het kaasmengsel tot het gelijk verdeeld is. Schep er nu de rest van het eiwit er losjes gelijkmatig doorheen. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak de kaassoufflé van Remeker kaas goudbruin en luchtig.

Serveer de soufflé zo snel mogelijk om te veel inzakken te voorkomen. Serveer er brood en boter bij en geniet.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Voorgerecht

Bruschetta met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!