Kaassoufflé van Remeker kaas – Kaas is echt een product waar Nederland trots op mag zijn. Er zijn zoveel soorten kaas, de een nog lekkerder dan de ander. Remeker is er een van, het is een Nederlandse streekkaas uit de Gelderse vallei en gemaakt van de rauwe melk van Jersey koeien. Hij is prachtig geel van kleur en heeft een fluweelachtige structuur en een heerlijk romige smaak. Het rijpingsproces van de Remeker Pril duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. De Remeker Pril is zalig op een snee brood, maar er kan zoveel meer met die heerlijke kaas.
Een heerlijk romige kaassoufflé van Remeker kaas
Maak je een kaassoufflé met jonge Remeker kaas, dan weet je dat je een heerlijk romig gerecht op tafel gaat zetten. Door de kaas grof te raspen en niet helemaal te laten smelten krijg je een heerlijke souffle met de structuur van gesmolten kaas en een echt volle kaassmaak. Kaassoufflé van Remeker kaas is ideaal als voorgerecht. Maak de porties niet te groot, soufflé is luchtig, maar door de kaas ook erg vullend.
Rasp de kaas grof, voor de beste smaak
Soufflé maken is echt niet moeilijk
Er wordt vaak tegenop gezien om een soufflé te maken, maar dat is nergens voor nodig. Het recept is eigenlijk verbazingwekkend eenvoudig. Je maakt een bechamelsaus die je verrijkt met eidooiers en een smaak naar keuze. In het geval van de kaassoufflé van Remeker kaas kies je voor de jonge variant van die heerlijke kaas. Op het laatst schep je er geklopt eiwit doorheen en bak je ze in ongeveer 20 minuten in de oven. Je kunt de kaassoufflé voorbereiden tot en met de dooiers, de eiwitten moeten op het laatst geklopt en er door geschept worden. Doe je dit te vroeg dan zakt het eiwit in en zal het gerecht niet souffleren.
Je kunt de kaassoufflé van Remeker kaas ook niet alvast bakken, je moet ze echt op het laatste moment mengen en in de oven schuiven en als ze gaar zijn zo snel mogelijk serveren. Dat ze een beetje inzakken is onvermijdelijk en niet erg, de smaak maakt het meer dan goed.
Nederlandse kaas
Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.
Kaassoufflé van Remeker kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 35 gram boter
- 40 gram bloem
- 250 ml volle melk
- 150 gram jonge Remeker
- zout en witte peper
- 2 eieren
- 1 theelepel fijne mosterd
- 10 gram verse bieslook
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 2 eetlepels fijn paneermeel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kaassoufflé van Remeker kaas:
Rasp de kaas op een grove rasp.
Splits de eieren, doe de dooiers in een klein kommetje en de eiwitten in een schone kom, waarin je ze kunt opkloppen.
Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
Smeer 4 bakjes of ovenvaste kopjes van ongeveer 8 cm doorsneden in met de boter. Smeer de boter van boven naar beneden en bestrooi ze met paneermeel. Klop het overige paneermeel eruit en zet de bakjes op een bakplaat.
Smelt de boter in een pannetje, voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Verhit de roux tot die gaar is. Dit kun je zien door een dun laagje op de bodem van de pan. Voeg er de melk aan toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Laat de roux kort doorkoken en breng hem op smaak met een beetje zout en witte peper en een theelepeltje mosterd. Zet opzij om een beetje af te laten koelen.
Roer de dooiers los en doe er ongeveer 1/4 van de lauwwarme roux bij. Roer goed door elkaar en voeg dit dan bij de rest van de roux. Meng alles direct goed door elkaar tot een glad geheel en voeg er de geraspte kaas en de bieslook aan toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop de eiwitten tot zich pieken vormen, maar niet helemaal stijf.
Meng 1/3 van de eiwitten door het kaasmengsel tot het gelijk verdeeld is. Schep er nu de rest van het eiwit er losjes gelijkmatig doorheen. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak de kaassoufflé van Remeker kaas goudbruin en luchtig.
Serveer de soufflé zo snel mogelijk om te veel inzakken te voorkomen. Serveer er brood en boter bij en geniet.
Tafel lekker !!