Kipcocktail met ananas – De alom bekende garnalencocktail is de traditionele eyecatcher op menig kerstmenu. Helemaal niets mis mee, in al zijn eenvoud is het een echte lekkernij! Het recept van dat klassieke voorgerecht kan je ook inspireren om het eens anders te doen. Zet bijvoorbeeld eens een kipcocktail op tafel. Ook met kip kun je namelijk een heerlijke en makkelijke cocktail maken. Kijk maar eens naar het recept.
De cocktail als voorgerecht
Bij een cocktail denk je al snel aan een zomers zonnetje met een vrolijk glas drank. De cocktail als voorgerecht zit ook in een glas. Het is natuurlijk heel iets anders, maar je humeur wordt ook van die kipcocktail echt wel een stuk zonniger. Probeer het maar eens.
Je kunt talloze creaties bedenken bij mooie, verse ingrediënten in een glas. Het principe van zo’n recept is simpel. Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over. Zolang je de juiste smaakcombinaties weet te kiezen kun je echt iedere dag een andere cocktail op tafel zetten. Een recept heb je bijna niet nodig.
Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over
Een recept voor een heerlijke kipcocktail met ananas
Onderstaand vind je het recept voor een verrukkelijke kipcocktail met gebakken ananas. Je gaat die cocktail natuurlijk wel maken met verse ananas en geen fruit uit blik. Dat zal je cocktail echt veel lekkerder maken. En uiteraard kies je ook voor verantwoorde kipfilet en geen kiloknaller, want dat kan echt niet meer. Zo smaakt die kipcocktail nog beter. De kipfilet wordt gepocheerd om die lekker sappig te houden en de ananas wordt gebakken in ras el hanout voor een fantastisch smaakprofiel. Een sausje van kerrie maakt het af en brengt het geheel samen. Die kipcocktail zet je zo echt met trots op tafel.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Kipcocktail met ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kipfilet
- 250 gram verse ananas
- 1-2 eetlepel mangochutney
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kurkuma
- ½ eetlepel gembersiroop of snufje gemberpoeder
- zout
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- een paar blaadjes sla
Bereidingswijze van dit recept
Een kipcocktail met ananas maak je zo:
Snijd de kipfilet in brede repen, bij 2 kipfilets heb je dan 4 repen. Zet een pannetje met water en wat zout op. Als het water kookt kan de kipfilet erin. Houd het dan tegen de kook aan. Pocheer de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Door de kip kort te pocheren blijft die lekker sappig.
Snij de ananas in stukjes. Bak ze in een koekenpan met aanhangend sap en de ras el hanout even tot het vocht verdampt is en de ananas donkergeel is. Door de ananas met de kruiden te bakken wordt de smaak intenser.
Maak een sausje van de Griekse yoghurt, mayonaise, mango chutney en kurkuma. Verdun dit eventueel met wat water of room tot een licht vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.
Houd er rekening mee dat de kip flauw is en de ananas kruidig. Snijd de kip in dunne plakjes en meng ze met de ananas en de helft van de saus. Dit kan al een dag vooraf, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Neem 4 mooie, royale glazen en leg hierin een blaadje sla. Schep er voorzichtig de salade overheen. Lepel vlak voor het serveren de rest van de saus over de kipcocktail.
Tip: Als je de kip kleiner snijdt en geen extra vocht toevoegt aan het sausje is dit een perfecte salade voor op een stokbroodje.
Tafel lekker !!
Dit gemaakt als voorafje van het kerstdiner. Iedereen vond het heerlijk. Bedankt voor dit mooie recept.
Dankjewel voor dit mooie compliment, fijn dat het zo in de smaak viel.
Ik heb de kipcocktail gemaakt voor een etentje en wij vonden het allemaal erg lekker. Het is een licht en fris voorgerechtje. Ik ga het zeker nog een keer maken.
Fijn dat het zo goed in de smaak is gevallen. Zeker in de zomer is dit een fijn voorgerecht.