• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Kippenvleugels in een pittige marinade

Een ánder soort voorgerechtje!

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
4
Kippenvleugels in een pittige marinade

Kippenvleugels in een pittige marinade – Kippenvleugeltjes worden vaak geserveerd als warm borrelhapje. En daar zijn ze natuurlijk ook prima geschikt voor. Tenslotte houden de meeste mensen wel van kip, en kun je met de marinade of de kruiden alle kanten uit. Hartstikke leuk en hartstikke lekker dus. Maar weet je dat je die borrelhapjes ook kunt serveren als een lekker voorgerecht? Serveer er een paar op een klein bordje, met op elk bordje een klein schaaltje dipsaus. Natuurlijk voorzie je ze wel van een lekker smaakje door de kippenvleugels in een pittige marinade te marineren. Zo maak je een lekker, niet te zwaar voorgerecht dat je ook heel goed bij een maaltijd met een oosters tintje kunt serveren.

Kippenvleugels kopen

Kippenvleugels kun je kopen bij de slager of de poelier, maar er zijn ook wel supermarkten die ze verkopen. Er worden ‘hele kippenvleugels’ en ‘platte kippenvleugels’ verkocht. Platte kippenvleugels zijn ontdaan van het bovenste stukje. Als borrelhapje uit de hand, eten de kleinere, platte kippenvleugels iets makkelijker. Voor het recept van kippenvleugels in een pittige marinade maakt het niet zoveel uit welke soort je gebruikt, ze kunnen allebei gebruikt worden.

Kippenvleugels in een pittige marinade

Let op, de bereidingstijd bij het recept is exclusief marineren. Je kunt de kip ook de avond van tevoren in de marinade zetten.

De kippenvleugels in een pittige marinade kun je natuurlijk ook gewoon als borrelhapje serveren.

In het recept wordt de kip in de oven gegaard. Dit gaat ook heel goed op de barbecue. Let er wel op dat het niet te hard gaat en dat de kip goed gaar wordt.

Als je dan de kippenvleugeltjes in een pittige marinade gaat maken heb je als voordeel dat je die marinade ook kunt gebruiken om er andere kipdelen mee te marineren. De marinade is ook heerlijk op kippendijen, of kippenpoten of drumsticks. Je kunt ook stukjes kipfilet marineren, en ze serveren met wat witte rijst en groenten voor een complete maaltijd.

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!

Vlees

Vlees

Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.

Kippenvleugels in een pittige marinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 kippenvleugels
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tandoorikruiden
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • sap van een halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram Griekse yoghurt (dipsaus)
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels hotcurrypoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kippenvleugels in een pittige marinade:

Doe 125 gram Griekse yoghurt, de tandoorikruiden, de chilipeper, de gembersiroop, het limoensap en de gehakte knoflook in een grote kom en meng het tot een marinade. Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg dat elke kippenvleugel een laag krijgt. Marineer de kippenvleugels minstens een uur, maar het liefst langer.

Maak een dipsausje door 125 gram Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, de hotcurrypoeder, de knoflookpoeder, en de kurkuma.

Verwarm de oven voor op 200  graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de kippenvleugels op de bakplaat. Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven. Draai de kip na een kwartier om, zodat de andere kant ook bruin wordt.

Let er wel op dat de kippenvleugeltjes niet verbranden, als het te hard gaat dek ze dan af met aluminiumfolie.

Serveer de kippenvleugels in een pittige marinade als een voorgerecht. Leg drie stuks op een klein bordje, en zet op elk bordje ook een klein schaaltje dipsaus.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!