Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Krokante pasteitjes met camembert

Verrassende krokante pasteitjes met camembert en serranoham – Thuis uit eten gaan. Als je het tegenwoordig over een voorgerecht hebt heb je het niet over de alledaagse snelle maaltijd. Dan heb je het over een avond met vrienden of familie, een avond dat je lekker gaat tafelen. Met dit voorgerecht zet je iets lekkers op tafel met een heerlijk krokante buitenkant en onverwacht smeuïg van binnen.

Supermakkelijk verrassen met een voorgerecht

Haak nou niet af bij het woord voorgerecht. Want een voorgerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn, je moet het jezelf juist makkelijk maken. En een voorgerecht serveren betekent langer tafelen, dus meer tijd voor je vrienden. Met dit recept voor pasteitjes met camembert zet je dan ook direct de toon. Dit is verrassend anders dan anders. Geen pasteitjes uit een doosje met ragout uit een blik, maar knapperig gebakken filodeeg met een heerlijk romige camembert vulling. Dit is ver weg van de standaard en iedereen aan tafel zal hiervan smullen. Met dit recept zet je iets op tafel dat gelijk gespreksstof biedt, en dat staat vaak garant voor een supergezellige avond. Het ziet er heel kunstig uit maar het is zo gepiept. Laat je gasten maar denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, jij weet wel beter.

Pasteitjes met camembert en serranoham zelf maken; kies de juiste ingrediënten

Iets lekkers serveren begint vaak bij goede ingrediënten kopen. Die hebben van zichzelf al smaak en je hoeft er dus geen uren de keuken voor in. Dit recept voor pasteitjes met camembert is dan ook echt een makkelijk recept. Maar kies dan wel de beste camembert die je kunt kopen en het is verstandig om ook echt goede serranoham te kopen. Met die fantastische ingrediënten ze je straks gegarandeerd iets lekkers op tafel.

Een Franse zonde

De camembert is een Franse kaas. En die Fransen vinden het echt een zonde als je camembert in een gerecht verwerkt. Als je dit recept voor pasteitjes met camembert gaat maken bega je dus een Franse zonde. Daar kun je je heel schuldig over voelen, maar als je ze eenmaal op hebt, is dat schuldgevoel al snel verdwenen. Wat met dit recept maak je een misschien een makkelijk voorgerecht, maar wel een hele smaakvolle. Zo eentje waar iedereen z’n stoel nog een keer goed voor aan tafel schuift. Laat hieronder vooral even weten hoe zondig jij je voelde!

Belangrijk: Als je dit recept gaat maken heb je een muffinvorm nodig. Mocht je die niet hebben dan is het zeker de moeite waard om er een aan te schaffen. Je kunt ze kopen bij een huishoudspeciaalzaak.

camembert

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.

Krokante pasteitjes met camembert

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 blaadjes filodeeg
  • 250 gram camembert
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • 4 plakjes Serranoham
  • 2 takjes tijm
  • peper/zout
  • zonnebloem of olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je krokante pasteitjes met camembert:

Neem een muffin bakvorm en vet 8 holtes in met olie. Verdeel de 8 holtes een beetje over het blik. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg 8 vellen op elkaar. Als je over hebt, bewaar je dit voor een andere keer.

Snijd de 8 vellen filodeeg in 4 ongeveer gelijke stukken. Leg er een vochtige handdoek overheen om uitdrogen te voorkomen.

Neem nu de bovenste 4 velletjes en smeer ze in met olie. Leg ze kruislings op elkaar met de oliekant naar boven zodat er een soort bloem ontstaat. Duw dit in een van de ingevette holtes en ga verder met de rest.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het ei met de room en een heel klein beetje zout en flink peper los. Gebruik niet te veel zout, want de serranoham is ook al zout.

Snij de camembert in 8 stukjes die in de vormpjes passen. Snij de plakjes ham in 4 stukjes.

Leg nu in ieder bakje een stukje ham met een stukje camembert. Giet er het eimengsel op. Maak ze niet te vol, anders wordt het een knoeiboel want het komt nog omhoog tijdens het bakken.

Verdeel de overgebleven stukjes serranoham over de bakjes en duw ze half in het mengsel. Bestrooi met de tijm en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. De vulling mag nog iets wiebelen, dit komt door de kaas en het gaart nog een beetje na. Serveer de krokante pasteitjes met camembert heet of lauwwarm.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!