• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

Een heerlijk voorgerechtje!

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
0
Langoustines met asperges

Langoustines met asperges – Nog op zoek naar een lekker luxe voorgerechtje voor bij een bijzonder etentje? Denk dan eens aan langoustines met asperges. Dat klinkt heel chic, en dan lijkt het al snel ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. De schaaldieren stoom je boven wat visbouillon, de asperges kook je gewoon. Een simpel sausje met citroen erbij maakt het compleet. Serveer het op een mooi bordje en je hebt een bijzonder en lekker voorgerecht!

Langoustines

Langoustines, dat zijn toch grote garnalen? Als je wel eens in een vishandel of bij de viskraam op de markt komt, heb je ze vast wel eens gezien, die langoustines. Mogelijk dacht je dat het uit de kluiten gewassen garnalen als gamba’s waren. Maar wist je dat langoustines helemaal geen garnalen zijn? Het zijn namelijk zeekreeften of Noorse kreeften. Langoustines smaken anders dan garnalen. De smaak van die schaaldieren is verfijnd en wat zoetig, met toch ook wel een ziltige ondertoon. En dat combineert de langoustines dan weer geweldig met die asperges. Ondanks dat het geen garnalen zijn, zijn ze wel net zo lekker als garnalen. Misschien nog wel lekkerder! Je kunt langoustines vers kopen of diepgevroren. Asperges en vis zijn overigens sowieso een fantastische combi.

Langoustines met asperges – tip

Witte asperges, dat is een echte voorjaarsgroente. De koningin onder de groente wordt ze ook wel genoemd. Die heerlijke groente is dus een heel geschikt ingrediënt om te verwerken in een wat luxer voorgerecht. Let er op als je ze koopt dat ze wel vers zijn. Laat de droge exemplaren liggen. Verse asperges bewaar je in een vochtige theedoek gerold in de groentelade van de koelkast.

Er zijn voor dit voorgerechtje met langoustines witte asperges gebruikt. Je kunt ze ook vervangen door groene asperges, die doen het ook prima in dit gerecht. Net wat je zelf het lekkerst vindt.

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Recepten met Langoustines

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Langoustines met asperges

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 langoustines
  • 12 witte asperges, geschild
  • 500 ml visbouillon
  • 4,5 eetlepels crème fraîche
  • 3 theelepels versgeperst citroensap
  • 1,5 theelepel citroenrasp
  • 3 eetlepels witte wijn
  • zout en witte peper
  • paar takjes peterselie, gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je langoustines met asperges:

Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Kook de asperges gaar in wat water met zout en laat ze heel goed uitlekken.

Breng de bouillon aan de kook in een pan waarin een stoommandje past. Stoom hierin in een paar minuten de langoustines gaar. Laat ze uitlekken.

Doe de crème fraîche met de wijn, het versgeperste citroensap en de citroenrasp in een kommetje en klop tot een sausje. Breng op smaak met wat witte peper, indien nodig een beetje zout. Roer de gehakte peterselie erdoor.

Schik per persoon drie asperges en drie langoustines op een mooi bord. Leg er een schepje van de saus bij en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

Serveer het voorgerechtje direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!