Lenterolletje met rode kool en feta – Kleurrijke en gezonde lenterolletjes met rode kool en feta zijn perfect voor bij de lunch of als voorgerecht bij een diner. Vul de lenterolletjes met wat rode kool en feta en je tovert zo snel een heerlijk en kleurrijk bordje op tafel.
Tover een echt mooi plaatje op je bord met lenterolletjes met rode kool
Lenterolletjes, ook wel ‘verse loempia’ genoemd, zijn populair in de Vietnamese keuken. Lenterolletjes worden gemaakt van witte rijst en lijken op papier. Daarom worden lenterolletjes ook wel eens rijstpapier genoemd. Ze worden elastisch als je ze in lauw water legt. Je kunt er ook voor kiezen om de lenterolletjes te frituren.
De lenterolletjes maken is op zichzelf al een hele leuke belevenis. Bij het vullen van de lenterolletjes kun je je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt het lenterolletje vullen met wat meer rode kool of ga je juist voor wat extra feta? Kies wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. Ideaal dus als je samen gezellig wil tafelen, waarbij je elk je eigen lenterolletje maakt.
Door de verse ingrediënten hebben lenterolletjes een frisse en lichte smaak. Dat maakt ze dus heel geschikt als voorgerecht.
Azijn als gouden tip voor het behouden van de mooie kleur van rode kool
Rode kool is een stevige en voedzame groente met een mooi paars kleurtje. Rode kool is knapperig van smaak en heeft een ietwat zoetere smaak. Je kunt de groente zowel rauw als gekookt eten. Het zorgt tenslotte ook nog eens voor een mooi kleurtje en een verfrissende smaak van je gerecht.
Tip: rode kool kan verkleuren als je hem kookt. Een beetje azijn toevoegen als je de rode kool afgiet, is dus DE gouden tip om het mooie paarse kleurtje van de rode kool te behouden. Geen azijn in huis? Niet erg, anderen zuren zoals citroen of een appel verhelpen ook het verkleuren van de rode kool. Vergeet die stap dus zeker niet, anders heb je een grauw kleurtje en dat oogt veel minder mooi.
Rode kool; niet alleen om te stoven met appeltjes
Rode kool kennen we vooral met een appeltje. Maar er kan zoveel meer. Salade, stamppot, ovenschotel; met een rode kool kan het allemaal.
Lenterolletje met rode kool en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 rijstvellen
- 200 gram rode kool
- een handvol cashewnoten
- 150 gram feta
- een handvol peterselie
- 2 eetlepels azijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lenterolletjes met rode kool en feta:
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de fijn gesneden rode kool toe en laat die ongeveer 20 minuten koken, of tot de kool zacht is, maar nog wel een beet heeft. Giet af samen met een scheutje azijn zodat de mooie kleur van de rode kool bewaard blijft.
Week de rijstvellen een voor een in warm water, tot ze zacht en buigzaam zijn.
Vul de Rijstvellen: leg een geweekt rijstvel op een schoon, vochtig oppervlak. Leg in het midden van het vel een kleine hoeveelheid rode kool, feta, fijngehakte cashewnoten en een beetje peterselie.
Vouw de Rolletjes: vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het vel strak op, zoals je zou doen met een burrito.
Herhaal de Stappen: herhaal de stappen tot alle ingrediënten zijn gebruikt.
Serveer de lenterolletjes met rode kool en feta eventueel met een sausje van sojasaus en limoen.
Tafel Lekker !!