• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Een verrassend recept met Zeeuwse oesters

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas – Oesters, en dan vooral rauw geserveerd, zullen altijd wel een beetje een omstreden reputatie houden. Je bent er gek op, of je vindt het helemaal niets. Wil je ze toch eens proberen, maar liever niet rauw? Of wil je oesters als voorgerecht serveren op een etentje waar niet alle gasten van rauwe oesters houden? Je kunt oesters ook warm klaarmaken. De gegrilde oesters in dit recept krijgen een laagje van Parmezaanse kaas met wat Parmaham erdoor. Je zet ze even in de oven onder de hete gril, waardoor de kaas smelt en waardoor de oester verhit wordt en dus niet rauw meer is. Dit maakt oesters eten wat toegankelijker voor mensen die ze maar eng vinden. Ga jij thuis oesters serveren?

Zeeuwse oesters

Natuurlijk gebruik je voor dit recept Nederlandse oesters, en wel uit Zeeland. Want voor de oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas zijn Zeeuwse oesters heel geschikt om te gebruiken. Er komen in Zeeland twee soorten voor, de Zeeuwse Creuse en de Zeeuwse Platte oester. De Zeeuwse platte oester is wat kleiner dan de Zeeuwse Creuse en je herkent ze aan de platte bovenschelp. Ze wordt ook wel de koningin onder de oesters genoemd. Ze worden zowel gekweekt in de Oosterschelde als in de Grevelingen. De Creuses zijn wat grilliger van vorm dan de platte soortgenoten. Die zijn geen inheemse oestersoort in Nederland, ze komen van oorsprong uit Japan. Ze werden in de jaren 70 in de Zeeuwse Oosterschelde geïntroduceerd. Ze heten dan ook wel Japanse oesters.

Tips bij het recept voor oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Je kunt voor dit recept zowel platte oesters als creuses gebruiken. Denk eraan dat je een oestermes nodig hebt om de oesters te openen.

Open de oesters pas als je ze gaat grillen. Je kunt dit gerecht niet van tevoren klaarmaken. Serveer de oesters direct als ze uit de oven komen.

Uiteraard kun je kiezen voor een andere gedroogde hamsoort, denk aan serranoham, en een andere kaas. Neem geen heel jonge kaas voor dit recept, dat geeft weinig smaak aan het gerecht.

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!

Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 1 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 plakken Parmaham, in dunne sliertjes gesneden
  • zwarte peper
  • paar takjes peterselie, gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas:

Verwarm de oven voor op de grillstand, op 225 graden.

Vul een vuurvaste schaal of bakplaat met verkreukeld aluminiumfolie, waarop je de oesters stevig neer kunt zetten.

Open de oesters met het oestermes en laat het vocht er uit lopen. Snijd de oesters los van de schelp en verwijder eventueel gruis.

Verdeel de Parmaham over de oesters. Doe vervolgens over elke oesters en eetlepel Parmezaanse kaas. Maal wat zwarte peper over de oesters en garneer met een klein beetje peterselie.

Zet de schaal in de oven en grill de oesters ongeveer 5 minuten. Let er op dat het niet te hard gaat. De oesters zijn goed als de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.

Serveer de oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas direct, eventueel op een bord waar wat zeekraal of zeewier op ligt. Lekker met een glas Prosecco of Champagne!

Tafel lekker !!

DeelPin27VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!