• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Een gedurfd voorgerecht

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
pannacotta peer parmezaan

Panna cotta van peer en Parmezaan – Een gedurfd voorgerecht voor kaasliefhebbers! En zeker voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken en Italiaanse kazen. Je krijgt hier het recept om een heerlijke panna cotta van peer en Parmezaan te maken. Hiermee serveer je een bijzonder gerechtje, waarmee je vast en zeker indruk gaat maken op je tafelgenoten. Dit is een gerecht dat zeker geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje. En dat recept voor die panna cotta? Dat vind je onderaan het artikel.

Een spannend voorgerecht met fruit en kaas

De panna cotta van peer en Parmezaan is een vol en romig voorgerecht met de frisheid van de peren. De peer wordt zacht gesmoord in boter met een beetje tijm, de tijm is heel vluchtig aanwezig en geeft een extra toets aan je gerecht. Het fruit in de panna cotta zorgt voor de frisheid in het recept en maakt het eigenlijk wat zware gerecht een stukje lichter. Door er ook gestoofde peertjes met balsamico bij te serveren komt alles mooi in balans.

Laat je niet verleiden door het poeder dat als Parmezaanse kaas verkocht wordt

Panna cotta van peer en zelf geraspte Parmezaan

Parmezaan is een Italiaanse kaas met een vrij kenmerkende smaak. Als je kaas gaat kopen om dit recept te maken let dan op een paar dingen. Je kunt in elke supermarkt wel een mooi stukje Parmezaanse kaas kopen. Maar… let op! Er zijn echter ook poeders op de markt die moeten doorgaan voor Parmezaanse kaas. Je kent die zakjes ongetwijfeld wel. Maar laat je niet verleiden door het gemak van zo’n zakje, maar koop een stuk Parmezaan en rasp de kaas zelf. Dan proef je pas echt Parmezaanse kaas, en neem maar aan, het verschil is echt groot. Schaaf met een dunschiller ook mooie krullen van de kaas voor de afwerking van de panna cotta van peer en Parmezaan.

Houd er rekening mee dat dit een recept is dat je voor moet bereiden. De Panna cotta moet minstens drie uur de koelkast in om op te stijven. Begin dus op tijd met het klaarmaken er van.

Peren

Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig

Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.

Panna cotta van peer en Parmezaan

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 takjes tijm
  • 50 gram vers geraspte Parmezaan
  • 3 peren
  • 60 gram suiker
  • 5 gram gelatine
  • een handje walnoten
  • 2 eetlepels rode balsamicoazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je panna cotta van peer en Parmezaan:

Leg de gelatine in koud water om te weken.

Schil de peren en snijd ze in mooie kleine blokjes.

Smelt de boter in een pan, maar laat hem niet verkleuren. Smoor hierin de peren met de tijm tot de peren gaar maar wel nog stevig zijn. Voeg de melk en de suiker eraan toe en breng even aan de kook.

Giet het peren/melk mengsel door een zeef.

Giet het melkmengsel terug in de pan en verwarm tot tegen de kook. Haal van het vuur. Schud de gelatine uit en los de gelatine er in op. Roer goed zodat alle gelatine goed opgelost is. Voeg de room eraan toe en ongeveer 1/3 van de peren.

Smeer 6 of 8 kleine vormpjes of glazen in met een beetje zonnebloemolie. Verdeel de panna cotta over de vormpjes. Dek de vormpjes af met huishoudfolie en zet minimaal 3 uur koud weg.

Stort de panna cotta’s op borden. Schaaf er met een dunschiller enkele krullen Parmezaan over. Steek er eventueel een vers klein takje tijm tussen.

Laat de panna cotta van peer en Parmezaan een half uurtje op kamertemperatuur komen. Haal de tijm tussen de peertjes uit. Verwarm de peren tot lauwwarm en meng er de balsamico door.

Verdeel de peren over de borden en verdeel er stukjes walnoten over.

Serveer de panna cotta van peer en Parmezaan met toast of roggebrood.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin12VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief