Peren met gedroogde livarham – De combinatie van perfect rijpe peer en gedroogde livarham is geweldig lekker. Een ideaal voorgerecht als het makkelijk, lekker, maar ook een beetje luxe moet zijn. Met een heel kleine moeite tover je zo iets geweldig lekkers op tafel. Maak ook eens peren met gedroogde livarham voor op een borrelplank, succes verzekerd.
Koken zonder stress
Koken kan heel ontspannend zijn als je maar de juiste gerechten kiest. De gerechten moeten bij de rest van het menu passen en liefst gebruik je hiervoor verse ingrediënten uit het seizoen. Kies bij een etentjes met vrienden gerechten die je al kent of die makkelijk te maken zijn. Als je makkelijke gerechten maakt, hoef je niet te stressen en kun je met zijn allen aan tafel zitten.
De peren met gedroogde livarham zijn geweldig als voorgerecht. Waar je in de zomer meloen kiest kies je in de herfst en winter voor lekkere rijpe peren. Mislukken kan niet bij dit recept. Fruit schillen en snijden en er een beetje ham opleggen lukt vast iedereen.
Peren met gedroogde livarham, simpel maar boordevol smaak
Als je peren met gedroogde livarham als voorgerecht op tafel zet heb je maar twee ingrediënten nodig. Die moeten dan wel van perfecte kwaliteit zijn. Kies als basis voor een doyenne du comice peer, die is heerlijk sappig en vormt een perfecte match met de ham. Zorg ervoor dat de peer de juiste rijpheid heeft, niet te rijp maar zeker ook niet te hard.
Kies voor een echt lekkere gedroogde ham uit de regio
Laat de Serranoham en Parmaham eens voor wat het is en kies eens voor peren met gedroogde livarham. Dit is een uniek product van geweldige kwaliteit wat echt niet onder doet voor de alom bekende buitenlandse hammen.
De ham komt van het Limburgs kloostervarken. Die varkens hebben veel ruimte om te scharrelen en krijgen goede voeding en dat proef je. De gedroogde livarham wordt gepekeld en minimaal 12 maanden gerijpt. Je kunt livarham kopen bij een goed gesorteerde slager of online. Als je slager gedroogde ham van andere Nederlandse scharrelvarkens heeft, kies die dan voor die ham. Je slager zal er met passie over willen vertellen waarom je juist die ham moet kopen.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Peren met gedroogde livarham
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 doyenne du comice peren
- 8 plakjes gedroogde livarham
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je peren met gedroogde livarham:
Snijd de peren in kwarten, schil ze en haal het klokhuis eruit en snijd ze nog een keer door.
Leg op ieder stukje peer losjes een half plakje ham.
Steek de ham vast met een prikker en klaar ben je al.
Tafel lekker !!