• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

Dit voorgerecht kun je heel makkelijk thuis maken. Zet de herfst op tafel met mooie en verse ingrediënten

0
Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

Portobello met witlof is een gerecht dat je makkelijk maakt met verse producten uit de herfst. De portobello is een grote, stevige champignon die zich goed laat vullen. Je kunt hem gewoon in de pan of in de oven bereiden. In dit recept wordt hij gevuld met gestoofd witlof, stukjes peer, wat gehakte noten en blokjes Blauw Klaver kaas. Die kaas komt uit Nederland en heeft een zachte, licht kruidige smaak die goed past bij groente en paddenstoelen. Witlof koop je het best vers, met lichte, gesloten stronken. Snijd de harde kern eruit als je een mildere smaak wilt, of laat hem zitten voor wat meer pit.

Halverwege de bereiding van deze portobello met witlof ruikt het al heerlijk in de keuken. De portobello’s garen rustig mee met het witlof, de kaas smelt en de peer blijft stevig. Hak de rozemarijn goed fijn of stoof hem kort mee zodat de smaak niet te scherp is. Serveer het geheel op een bedje van rauw witlof en besprenkel met wat olijfolie en balsamicocrème. Zo zet je met eenvoudige ingrediënten iets moois op tafel — gezond, vers en zonder ingewikkelde stappen.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Stoven

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

Blauw KlaverPerenPortobelloWitlof

Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram witlof
  • 50 gram verse roomboter
  • 50 gram Blauw Klaver kaas
  • 1 peer
  • 4 portobello's
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 verse walnoten
  • zout
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver:

Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof. Snijd de helft van het witlof in lange repen en de andere helft overlangs in dunne reepjes voor de salade.

Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur en stoof het witlof tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de portobello’s toe aan de pan en laat deze zachtjes garen op een lager vuur.

Schep het gestoofde witlof in de portobello’s.

Ontdoe de peer van het klokhuis en snijd in dobbelsteentjes van een halve centimeter. Snijd ook de Blauw Klaver kaas in dobbelsteentjes van een halve centimeter.

Kraak de walnoten en hak ze fijn.

Meng de peer, Blauw Klaver en gehakte noten door het witlof in de portobello’s. Laat het geheel zachtjes garen tot de kaas gesmolten is.

Was de rozemarijn en rits de blaadjes van het takje. Hak de blaadjes fijn en bestrooi de portobello’s ermee.

Serveer de portobello’s op een bedje van de rauw gesneden witlofreepjes.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • Peren op bladerdeeg

    Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

  • gezonde sandwich met peer

    Gezonde sandwich met peer en ham

  • Haringschuitjes

    Haringschuitjes – Hollandse borrelhap

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.