• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

0
Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas – Met dit gerechtje verras je niet alleen jezelf maar ook degene voor wie je kookt. Buiten het feit dat dit voorgerecht er echt spectaculair uitziet, smaakt het ook nog eens verrukkelijk én het staat binnen no time of tafel. Perfect als kleurige opening van een meergangen diner. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen kant-en-klare ravioli voor te schotelen uit het koelschap van de supermarkt, maar dit is én gezonder en ook echt veel lekkerder. Daarnaast is het helemaal niet lastig om te maken, een fluitje van een cent. Ik denk zelfs dat het even lang duurt als het opwarmen van de kant-en-klare variant. Ik heb bij dit gerecht iemand laten smullen van geitenkaas die, normaal gesproken, niets van geitenkaas moet hebben. Zegt dus genoeg!

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Voor 2 personen

  • 3 grote gekookte bieten (in 16 dunne plakjes)
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 citroen
  • 25 gram zalmfilet
  • Verse dille 2 á 3 takjes
  • Peper en zout

Eigenlijk is stap 1 meteen de belangrijkste stap; zorg ervoor dat je 16 dunne plakjes biet hebt (als je alleen een borrelhapje of tussengerecht wil maken kun je ook kiezen voor 1,2 of 3 ravioli ‘s per persoon in plaats van 4).

Snij mooie dunne en ronde plakjes. Dat kan met de hand, maar ook met behulp van een mandoline.

Meng de geitenkaas met 1 eetlepel gehakte verse dille, de in kleine stukjes gesneden gerookte zalmfilet en een eetlepel honing tot een smeuïg mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Leg een plakje biet op een bord en leg daar een balletje van het geitenkaasmengels op. Leg vervolgens een plakje biet op de geitenkaas en druk voorzichtig(!) aan tot dat je een mooi gevulde ravioli creëert. Druk de zijkanten nog even extra goed aan. Doe voor de andere ravioli ’s precies hetzelfde als hiervoor beschreven.

Besprenkel de bieten met citroen, breng ze op smaak met peper en zout en leg een takje dille als garnering op de ravioli. Et voilà!

Tip: Zit er een vegetariër onder je gasten? Laat dan de zalm weg, want het blijft – ook zonder zalm – een heerlijk gerecht!

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.