Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas – Met dit gerechtje verras je niet alleen jezelf maar ook degene voor wie je kookt. Buiten het feit dat dit voorgerecht er echt spectaculair uitziet, smaakt het ook nog eens verrukkelijk én het staat binnen no time of tafel. Perfect als kleurige opening van een meergangen diner. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen kant-en-klare ravioli voor te schotelen uit het koelschap van de supermarkt, maar dit is én gezonder en ook echt veel lekkerder. Daarnaast is het helemaal niet lastig om te maken, een fluitje van een cent. Ik denk zelfs dat het even lang duurt als het opwarmen van de kant-en-klare variant. Ik heb bij dit gerecht iemand laten smullen van geitenkaas die, normaal gesproken, niets van geitenkaas moet hebben. Zegt dus genoeg!
Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas
Voor 2 personen
- 3 grote gekookte bieten (in 16 dunne plakjes)
- 60 gram zachte geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- 1 citroen
- 25 gram zalmfilet
- Verse dille 2 á 3 takjes
- Peper en zout
Eigenlijk is stap 1 meteen de belangrijkste stap; zorg ervoor dat je 16 dunne plakjes biet hebt (als je alleen een borrelhapje of tussengerecht wil maken kun je ook kiezen voor 1,2 of 3 ravioli ‘s per persoon in plaats van 4).
Snij mooie dunne en ronde plakjes. Dat kan met de hand, maar ook met behulp van een mandoline.
Meng de geitenkaas met 1 eetlepel gehakte verse dille, de in kleine stukjes gesneden gerookte zalmfilet en een eetlepel honing tot een smeuïg mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Leg een plakje biet op een bord en leg daar een balletje van het geitenkaasmengels op. Leg vervolgens een plakje biet op de geitenkaas en druk voorzichtig(!) aan tot dat je een mooi gevulde ravioli creëert. Druk de zijkanten nog even extra goed aan. Doe voor de andere ravioli ’s precies hetzelfde als hiervoor beschreven.
Besprenkel de bieten met citroen, breng ze op smaak met peper en zout en leg een takje dille als garnering op de ravioli. Et voilà!
Tip: Zit er een vegetariër onder je gasten? Laat dan de zalm weg, want het blijft – ook zonder zalm – een heerlijk gerecht!
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.