• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Romige roze aspergesoep – Een mooi gekleurd soepje, gemaakt van de koningin onder de groenten, oftewel witte asperges. Je combineert die heerlijke voorjaarsgroente met verse bosbietjes. Die komen niet uit het bos, maar worden verkocht met het blad er nog aan en zijn in bosjes gebonden. Zoals de bospeen zeg maar. En zo ontstond er een lekkere, romige roze aspergesoep. De normaal wit gekleurde aspergesoep krijgt een prachtige roze kleur door toevoeging van de zomerbietjes. Dus als je op zoek bent naar een voorgerecht met een mooie, bijzondere kleur, dan zou je die roze soep kunnen overwegen! Want wat is er nu lekkerder dan een verse soep, gemaakt van verse groenten? En hij is ook nog eens makkelijk en snel te maken!

Asperges in de romige roze aspergesoep

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je voor het klaarmaken van een romige roze aspergesoep niet de mooiste en vaak dus duurste asperges hoeft te gebruiken. Gebroken, kromme of wat paarsig geworden exemplaren zijn vaak goedkoper en voldoen prima in de soep. Vraag er eens naar bij de aspergeteler. Ook sommige supermarkten verkopen minder mooie asperges die behoorlijk goedkoper zijn. In dit geval ga je de soep pureren met de staafmixer of in de blender, dus er blijft toch weinig zichtbaars over van de asperges.

Bosbietjes of zomerbietjes

Het verschil tussen zomer- en winterbieten is dat de zomerbieten in bosjes worden verkocht. Het blad zit er dus nog aan. Winterbieten worden altijd zonder blad verkocht. Ook een heel groot verschil zit hem in de kooktijd. Zomerbietjes kook je gaar in een minuut of 20, winterbieten hebben soms meer dan 2 uur nodig om gaar te worden. Je kunt de soep natuurlijk ook maken met voorgekookte bietjes. Maar eigenlijk zou je ze gewon zelf moeten koken. Want vers gekookte bietjes, en zeker zomerbietjes zijn echt zo veel lekkerder dan bieten uit een zakje of potje. Probeer het maar eens!

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram witte asperges, geschild en in stukjes
  • 250 gram verse rode (zomer)bietjes
  • 2 kleine sjalotten, in stukjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 4 eetlepels crème fraïche
  • zout
  • witte peper
  • een paar takjes verse dille, ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je romige, roze aspergesoep met zomerbietjes:

Kook de bietjes gaar in wat water met zout. Snijd ze in stukken als ze gaar zijn.

Kook de asperges met de sjalotten gaar in de groentebouillon.

Als de asperges gaar zijn, voeg dan de crème fraîche en de bietjes toe en pureer met de staafmixer of eventueel blender.

Breng de roze aspergesoep op smaak met wat witte peper en wanneer nodig zout.

Wil je de soep garneren, bewaar dan wat aspergepunten.  Bewaar ook wat kookwater van de bietjes en druppel voorzichtig een beetje in de soep, en trek die druppels met een cocktailprikker uit elkaar. Bestrooi met wat verse dille.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!