Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Salsa van komkommer en appel

Een lekkere lichte salsa geserveerd met tortillachips

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
1
salsa van komkommer en appel

Salsa van komkommer en appel – Dit is lekker en gezellig tafelen op zijn best. Puur, simpel, maar ook een echte gangmaker, dit voorgerecht. Een salsa van komkommer en appel, heel makkelijk te maken volgens het recept dat je in dit artikel vindt. Een gerecht om te delen!

Gezelligheid aan tafel

Smakelijk en gezond eten is belangrijk, maar zonder gezelligheid smaakt het eten maar half zo lekker. En wat is er nu gezelliger dan met vrienden of familie samen aan een grote tafel te delen van heerlijke zelfgemaakte gerechten. Begin met een lekker ongedwongen voorgerecht te maken, zoals een salsa van komkommer en appel. Dit is een recept voor een heerlijke en lichte salsa, die je op tafel zet met een grote schaal tortillachips. Door de tortillachips in een grote schaal op tafel te zetten creëer je al onbewust heel makkelijk een samenhorigheidsgevoel, want je moet immers delen. Zo komen de gesprekken vanzelf op gang.

Tortillachips met salsa van komkommer en appel

Geef dus eens tortillachips als makkelijk voorgerecht en serveer dit met een frisse lichte dip zoals een komkommer salsa met appel. Ben je met een groot gezelschap zet dan meerdere salsa’s op tafel zodat iedereen dubbelop kan genieten. Je kunt er een tomatensalsa of een salsa van peer en avocado bij maken, die passen er perfect bij. Kijk voor een recept elders op de website. Omdat salsa gemaakt is van groenten en/of fruit zijn ze licht, zodat je ook niet overvol raakt van alleen het voorgerecht.

Een paar tips bij het recept: zo smaakt die salsa nog lekkerder

Snijd de ingrediënten voor een salsa zo fijn mogelijk, zodat je alle smaken in iedere hap hebt. Het is ook makkelijker met opscheppen, het valt dan niet zo snel van de chips. Ga de salsa niet tot moes hakken, maar probeer allemaal kleine losse blokjes te snijden. Met een goed scherp mes kom je een heel eind.

Je kunt de salsa van komkommer en appel een paar uurtjes eerder maken en in de koelkast bewaren. Zo kunnen de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en wordt de salsa goed koud. Ook makkelijk voor jou, zo kun je tijd voor je vrienden vrij maken in plaats van in de keuken te staan. Als je de tortillachips, voor je die op tafel zet, eerst even in de oven verwarmt, heb je een superlekker voorgerecht.  Warm, koud, krokant, fris en spicy. In dit recept zitten lekker veel contrasten. Dat wordt in ieder geval een lekkere en gezellige start van de maaltijd.

Komkommer

Lekker fris met komkommer – recepten en tips voor elke dag

Ontdek veelzijdige komkommerrecepten: van frisse salades tot verrassende warme gerechten. Laat je inspireren en geniet van deze gezonde groente!

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Salsa van komkommer en appel

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram komkommer
  • 100 gram jonagold appels
  • 75 gram rode ui
  • 10 gram koriander, gehakt
  • 1 limoen
  • 1 theelepel honing
  • zout
  • een paar druppels tabasco
  • tortillachips, smaak naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je salsa van komkommer en appel:

Snijd als eerste de komkommer in de lengte in dunne plakjes en snijd hier dunne reepjes van, draai een kwartslag en snijd er dan kleine blokjes van en doe ze in een kom.

Snijd de ui zo fijn mogelijk en doe die bij de komkommer.

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp boven de kom en pers het sap er uit. Meng dit even kort door elkaar.

Snijd nu de appel in dezelfde kleine blokjes als de komkommer en meng ze direct door de rest van de ingrediënten om verkleuring te voorkomen.

Breng de salsa op smaak met fijngehakte koriander, honing, tabasco en zout en zet hem in de koelkast.

Verwarm de tortillachips door de chips op een bakplaat te verdelen en 5-10 minuten in een oven van 180 graden te verwarmen.

Roer de salsa van komkommer vlak voor het serveren nog even goed door en giet het overtollige vocht weg.

Doe de chips en de salsa in schalen en serveer.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!