• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Spiesjes van biefstuk

Smakelijke spiesjes van rundvlees en groenten

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
spiesjes van biefstuk

Spiesjes van biefstuk – een gedurfd voorgerecht en ook heerlijk als tapa.

Een origineel voorgerecht van rundvlees

Aan welk voorgerecht denk je als ze je vragen naar een voorgerecht met rundvlees? De meeste zullen waarschijnlijk aan carpaccio denken. Superlekker natuurlijk, maar die carpaccio is zo’n beetje het nationale standaard voorgerecht geworden. Maak eens een voorgerecht wat niet zo voor de hand ligt, maak eens iets anders met rundvlees. Je kunt bijvoorbeeld ook heerlijke spiesjes van biefstuk maken en die met een pittige dipsaus en brood serveren.

Spiesjes van biefstuk om je gasten te verrassen

Als het over spiesjes gaat, denk je al snel aan de barbecue, maar waarom zou je een klein vleesspiesje niet als voorgerecht serveren? Let dus wel op de grootte van de spiesjes. Geef niet meer dan 80 gram vlees per persoon als voorgerecht, dus maximaal 40 gram vlees per spiesje.

Maar hoe leuk en hoe verrassend is het om spiesjes van biefstuk als voorgerecht geserveerd te krijgen? En, om het ook voor jou leuker te maken, het is echt allemaal niet zoveel werk. Snijd een biefstuk in blokjes, rijg ze met groenten aan een prikker, bak ze even in de koekenpan en je hebt een fantastisch voorgerecht om straks te serveren. Iedereen zal hiervan smullen, en bij een restaurant tref je ze niet op de kaart. Je bent dus nog origineel ook. Je hoeft natuurlijk niet aan je gasten te vertellen dat het zo makkelijk was. Jij hebt gewoon uren staan marineren, je hebt staan zweten bij de barbecue en je hebt de spiesjes van biefstuk net op tijd op tafel kunnen toveren 😉

Natuurlijk met een heerlijke licht pittige kruiden dipsaus

Een stukje vlees wordt extra lekker met een dipsaus, zeker als er ook nog eens brood bij geserveerd wordt. Iedereen is gek op brood en dips, dus je weet zeker dat alles opgaat. Je gaat dan natuurlijk niet een kant-en-klaar flesje saus leeg staan schudden. Dan is je eerdere verhaal natuurlijk niet geloofwaardig meer. Nee, je maakt een verse dipsaus waar je gasten echt blij van worden. Met lekker verse kruiden, knoflook en sriracha. De spiesjes van biefstuk kunnen wel een beetje pit aan. Jij ook?

Biefstuk

Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees

Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.

Spiesjes van rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram biefstuk
  • 8 kleine champignons
  • een stuk rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte verse kruiden (bieslook, peterselie)
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel Sriracha saus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spiesjes van biefstuk:

Snijd de biefstuk in 32 kleine blokjes en snijd 24 stukjes paprika. Snijd de ui in kwarten en dan doormidden en haal de schil eraf. Meng de olijfolie met de helft van het teentje geperste knoflook en zout en peper.

Rijg de blokjes biefstuk en de groenten aan 8 spiesjes. In de volgorde paprika, ui, biefstuk, champignon, biefstuk en herhaal dit. Eindig met paprika. Prik de groenten met een draaiende beweging aan de spiesjes, dan breken ze minder snel. Bestrijk de spiesjes van biefstuk met de knoflookolie en zet opzij.

Meng de mayonaise met de kwark, de rest van de knoflook, limoensap, de Sriracha saus en de gehakte verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout naar wens.

Bak de spiesjes van biefstuk in een hete pan kort op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn, maar nog rosé van binnen. Serveer de biefstukspiesjes op een bord of plank met een paar blaadjes sla en een portie saus. Geef er lekker vers brood bij om te dippen.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Reacties 3

  1. G halff says:
    2 jaar geleden

    Lekkere recepten

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief