• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Ook dorade kun je rauw eten

0
tartaar van dorade

Tartaar van dorade – Verse vis gesneden tot tartaar, dat is sushi op zijn Hollands. Serveer eens een amuse van vistartaar. Dit is een heerlijk voorgerecht dat makkelijk en snel klaar te maken is. Door toevoeging van citroensap heeft het gerecht een heerlijk frisse smaak, die het zowel in de zomer als in de winter erg goed doet. Voor extra smaak en textuur voeg je kappertjes toe. Wil je je tafelgenoten verrassen? Serveer dan eens tartaar van dorade.

Verse vis, gesneden tot tartaar, dat is sushi op zijn Hollands

Rauwe vis eten? Zorg dan wel voor heel verse vis!

Als je lekkere verse vis hebt, kun je die prima rauw eten. De populaire sushi wordt ook vaak klaargemaakt met rauwe vis. Het is wel belangrijk dat je echt verse vis hebt voor het klaarmaken van de tartaar van dorade en dat je ook echt hygiënisch werkt, wat eigenlijk vanzelfsprekend is. Als de vis niet vers is loop je het risico om er ziek van te worden en dat wil je natuurlijk niet. Koop je vis altijd bij een goede visboer dus.

Tartaar van dorade, dat kan heel goed

Tonijn en zalm staan er om bekend dat ze vaak rauw gegeten worden. Maar wist je dat je hiervoor ook heel veel soorten witvis kunt gebruiken? Probeer het maar eens met dorade. Een lekker betaalbaar visje dat veel meer aandacht verdient dan het krijgt. Maak dus eens tartaar met dorade. Dat is echt een verrassende lekkernij. En voor de echte vis liefhebbers: je zou het ook als hoofdgerecht kunnen serveren, vermeerder dan alleen de hoeveelheid naar wens.

Door toevoeging van het zuur verandert de structuur van de vis, die wordt hierdoor als het ware licht gegaard. Voeg niet te veel ingrediënten toe aan vis en laat de smaak van de vis in zijn waarde.

Tartaar van dorade

Porties: 4 amuses
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • het sap van een halve citroen
  • 150 gram echt verse dorade
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Tartaar van dorade maak je zo:

Haal het eventuele vel van de vis en controleer op graatjes.

Snijd de vis heel fijn en besprenkel met citroensap. Strooi er wat zout en peper over en roer dit samen met de kappertjes door elkaar. Schep in amuse glaasjes en decoreer met wat kappertjes en eventueel een blaadje groen.

Je kunt de vis eventueel als voorbereiding snijden, maar het mengen van de ingrediënten kun je beter à la minuut doen voor het lekkerste resultaat.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.