• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Tartaar van schelvis; met Amsterdamse uitjes

Frederike door Frederike
in Voorgerecht
0
22
Tartaar van schelvis

Tartaar van schelvis- zalmtartaar en tonijntartaar, daar heeft iedereen al wel van gehoord, en hoogstwaarschijnlijk heb je het ooit al geproefd ook. Op veel plekken kun je die twee soorten vistartaar zelfs kant-en-klaar kopen, daar hoef je geen moeite voor te doen. Maar wat dacht je van tartaar van schelvis? Dat is origineel, en je kunt het makkelijk zelf maken, dat bewijst dit recept voor een origineel voorgerecht. Bovendien kies je met schelvis voor een visje uit onze eigen Noordzee, en dat zou je vaker moeten doen.

Je kiest met dit recept voor verse vis uit de Noordzee, dat zou iedereen vaker moeten doen!”

De schelvis is een stevige vis, met een beetje de structuur van kabeljauw. Verse schelvis is erg neutraal van smaak en jij kunt helemaal zelf bepalen hoe de schelvistartaar zal smaken.

Een zuurtje is een heerlijke toevoeging aan een rauw stukje vis. Denk maar simpel aan de combinatie van ingelegde gember en sashimi bij de sushibar, daar twijfelt niemand nog over… Dit keer kies je voor een combinatie van op-en-top Nederlandse ingrediënten met dit recept voor tartaar van schelvis. De schelvistartaar wordt op smaak gebracht met Amsterdamse uitjes, dat combineert erg lekker en oogt ook nog eens leuk door de gele kleur van de uien.

Goed afkruiden en goed gekoeld serveren is essentieel voor een lekkere schelvistartaar

Goed afkruiden is de boodschap bij dit recept van schelvistartaar. Zout en peper zijn superbelangrijk in dit recept. Je moet blijven proeven tot je de voor jou perfecte smaakexplosie hebt gevonden. Als jij het lekker vindt, dan vinden je tafelgenoten dat vast ook!

Als je een lekkere tartaar van schelvis wilt maken, gebruik dan echt verse vis. Vraag je visboer om het meest verse stukje schelvis! Ook thuis moet je erop letten dat je het visgerecht goed gekoeld serveert. Plaats na de bereiding van dit recept het tartaar van schelvis nog minstens een uurtje in de koeling om de smaken helemaal te laten mengen en om de textuur en smaak volledig tot zijn recht te laten komen.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Tartaar van schelvis

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram schelvisfilets of schelvishaasje
  • 20 Amsterdamse uitjes
  • zout en peper uit de molen
  • 4 theelepels mosterdzaadjes
  • 3 eetlepels witte azijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij tartaar van schelvis, met Amsterdamse uitjes:

Snijd de schelvis in kleine stukjes, zo fijn mogelijk. Let er hierbij op dat je een eventuele graat verwijdert.

Hak de Amsterdamse uitjes fijn. Meng de gehakte uitjes onder de schelvistartaar.

Voeg de witte azijn en de mosterdzaadjes toe en kruid af naar smaak met zout en peper uit de molen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Laat de schelvistartaar een uurtje rusten voordat je het tartaar serveert.

Presenteer het tartaar van schelvis op een blaadje sla en snijd er eventueel nog ringetjes Amsterdamse ui bij.

Lekker met brood en mayonaise!

Tafel lekker !!

Tags: Vis - SchelvisVis - Verse vis
DeelPin1VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!