Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
1
Trio van gerookte vis

Trio van gerookte vis – Heerlijke hapjes van gerookte vis zijn een waar feestje op je bord. Lees snel het makkelijk te maken recept!

Trio van gerookte vis

Als je een visliefhebber bent en niet zo goed kunt kiezen, is dit voorgerecht met gerookte zalm de ideale oplossing. Behalve dat het erg lekker is ziet het er ook heel feestelijk uit. En dat alles met een recept dat heel makkelijk te maken is. Met gerookte vis hoeft immers niet veel meer mee te gebeuren. Het is een kwestie van de juiste smaken erbij zoeken en een beetje leuk presenteren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers te maken en iets moois op tafel te zetten.

Gerookte zalm

De eerste van het trio van gerookte vis is de gerookte zalm. Die kun je in plakjes serveren, maar voor de afwisseling kun je ook kiezen voor een combinatie met roomkaas omdat je ook graag een beetje verschil in smaken en texturen wilt. Het gerecht is eenvoudig te maken door de gerookte vis fijn te snijden en te mengen met los geroerde en op smaak gebrachte roomkaas. Je hebt er bijna geen recept voor nodig.

Het zalmgerecht is makkelijk te maken en ook erg lekker met een stukje stokbrood bij de borrel

Gerookte paling

Als tweede van het trio van gerookte vis is er de paling. Die is mooi vol van smaak en combineert goed met het frisse van appel en komkommer. Door de komkommer in de lengte te schaven krijg je mooi lange en dunne repen, waarmee je de paling mooi op kunt rollen. Hoe simpel kan een recept zijn.

Gerookte heilbot

De derde en laatste van het trio van gerookte vis is de gerookte heilbot. Die is iets minder bekend. De smaak van gerookte heilbot is vrij zout en om dit te compenseren maak je gebruik van honingmeloen. Hierdoor krijg je een mooie balans tussen zoet en hartig, eigenlijk net als bij de meloen met ham.

Een trio van gerookte vis serveer je met brood

Bij al die heerlijke vis is een stukje brood erg lekker. Het liefs brood dat vers uit de oven komt, dit kan stokbrood zijn maar koop eens een desembrood. Snijd dit in grove stukken en geef er echte boter bij om het trio van gerookte vis helemaal af te maken. Zeker weten dat je tafelgenoten zullen genieten van dit bijzondere recept.

gerookte vis

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.

Trio van gerookte vis

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • 1 theelepel citroensap
  • een takje peterselie
  • 2 gerookte palingfilets
  • 1 komkommer
  • 1/2 groene appel
  • 150 gram gerookte heilbot
  • 150 gram honingmeloen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Een trio van gerookte vis maak je zo:

Voor de zalm: snijd de zalm fijn en hak de peterselie. Roer de roomkaas goed los en meng met 1 theelepel citroensap en royaal grof gemalen peper. Meng de zalm en de peterselie erdoor en zet afgedekt koel weg.

Voor de paling: was de komkommer en snijd met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Snijd de appel in julienne en snijd de palingfilet doormidden. Leg de paling op de plak komkommer en leg aan een uiteinde een hoopje appel. Rol helemaal op en steek eventueel vast met een prikker tot gebruik. Zet koel weg.

Voor de heilbot: snijd de heilbot ragfijn, snijd de meloen in kleine dobbelsteentjes en meng dit door elkaar samen met de mayonaise, de grof gesneden dille en een beetje peper. Zet koel weg.

Maak de borden: zet een kookring links op het bord en doe er 1/4 van het zalmmengsel in, druk goed aan en haal de ring weg. Doe dit met alle borden. Spoel de kookring schoon en doe hetzelfde aan de rechterkant met het heilbotmengsel. Zet de opgerolde paling in het midden en decoreer alles met een takje peterselie, dille en/of zalm en heilbot. Serveer het trio van gerookte vis met lekker vers desembrood en roomboter.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin29TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!