• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas

Een echt lekker borrelhapje dat ook nog eens een gezonde keuze is

0
Witlofschuitjes met appel

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas – Heb je binnenkort een feestje en weet je nog niet wat je bij de borrel wil serveren? Maak dan eens witlofschuitjes gevuld met een salade van appel en gerookte kaas.

Ze passen perfect bij een glas bier of wijn en zien er leuk uit. En zeker niet onbelangrijk, het recept is makkelijk en snel te maken. Zelfs als je geen keukenprins of -prinses bent, kun je mooie en lekkere witlofschuitjes met appel en gerookte kaas aan je gasten presenteren.

Maak witlofschuitjes met appel, dat is een lekkere en een gezonde keuze

Witlof is ideaal om te vullen. De blaadjes hebben hiervoor de perfecte vorm. Ze zijn stevig en knapperig, met een lichte bitterheid, wat ze perfect maakt bij een glas wijn of bier. Bovendien kun je de blaadjes makkelijk vastpakken om ze te eten.

De witlofschuitjes met appel zijn een lekker licht recept en ideaal voor mensen die minder koolhydraten willen eten of op de calorieën letten. Zelfs mensen die normaal niet van witlof houden, zullen ervan smullen. Het is de combinatie van ingrediënten die de hapjes zo lekker maakt.

Heerlijk fris en boordevol smaak

De vulling van de witlofschuitjes met appel bestaat grotendeels uit stukjes frisse appel. Voor dit recept is de Elstar appel perfect. Maar er is meer: de frisse smaak van de appelstukjes wordt afgewisseld met stukjes gerookte kaas.

De gerookte kaas, meestal gesneden verkocht, heeft een dun bruin randje, afkomstig van het rookproces. De smaak is licht rokerig en helemaal niet overheersend, precies genoeg om de salade een diepere smaak te geven.

Naast de stukjes appel en kaas voeg je een beetje gesneden witlof toe. Dit alles meng je met een klein beetje mayonaise, zodat de vulling iets beter samenhangt en niet gemakkelijk van de witlofblaadjes valt tijdens het eten.

Vlak voordat je de witlofschuitjes met appel en gerookte kaas serveert, bestrooi je ze met geroosterde zonnebloempitten. Dit zorgt voor een mooi contrast in smaak en structuur.

Iedereen kan witlofschuitjes maken met dit recept

Witlofschuitjes zijn een heel makkelijk te maken recept; het kan bijna niet misgaan. Er zijn geen ingewikkelde handelingen nodig: snijden, mengen, vullen en klaar ben je.

Vul de witlofschuitjes met appel en gerookte kaas op het laatste moment, zodat de blaadjes knapperig en fris blijven. Je kunt de vulling al wel van tevoren maken, zodat je samen met je gasten van de avond kunt genieten en niet de halve tijd in de keuken staat.

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas

Porties: 8-10
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stronkje witlof
  • 1 elstar appel
  • 4 plakjes gerookte kaas
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 takje peterselie
  • 1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je witlofschuitjes met appel en gerookte kaas:

Snijd de onderkant van het struikje witlof en leg 8-10 mooie blaadjes apart.

Snijd de rest doormidden en haal de kern eruit. Snijd het witlof in dunne reepjes en doe ze in een apart kommetje.

Was de appel en snijd die in dunne plakken. Snijd 3/4 hiervan in kleine blokjes; de rest snijd je in dunne reepjes voor decoratie. Besprenkel de appel met citroensap en hussel ze lichtjes door elkaar zodat overal een beetje sap zit.

Snijd dunne reepjes van de gerookte kaas en leg 1/4 hiervan bij de reepjes appel. Snijd de rest in blokjes en meng dit met de blokjes appel.

Snijd de peterselie fijn en doe die met de mayonaise bij de appelblokjes. Hussel alles licht door elkaar.

Tot zover kun je alles voorbereiden.

Vlak voor je de witlofschuitjes wil serveren meng je de gesneden witlof door het appelmengsel.

Vul hiermee de witlofschuitjes. Leg ze op een schaal en bestrooi de witlofschuitjes met appel met de reepjes gerookte kaas. Strooi er als laatste nog een paar zonnebloempitjes over en je bent klaar.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.