Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas

Een echt lekker borrelhapje dat ook nog eens een gezonde keuze is

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Witlofschuitjes met appel

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas – Heb je binnenkort een feestje en weet je nog niet wat je bij de borrel wil serveren? Maak dan eens witlofschuitjes gevuld met een salade van appel en gerookte kaas.

Ze passen perfect bij een glas bier of wijn en zien er leuk uit. En zeker niet onbelangrijk, het recept is makkelijk en snel te maken. Zelfs als je geen keukenprins of -prinses bent, kun je mooie en lekkere witlofschuitjes met appel en gerookte kaas aan je gasten presenteren.

Maak witlofschuitjes met appel, dat is een lekkere en een gezonde keuze

Witlof is ideaal om te vullen. De blaadjes hebben hiervoor de perfecte vorm. Ze zijn stevig en knapperig, met een lichte bitterheid, wat ze perfect maakt bij een glas wijn of bier. Bovendien kun je de blaadjes makkelijk vastpakken om ze te eten.

De witlofschuitjes met appel zijn een lekker licht recept en ideaal voor mensen die minder koolhydraten willen eten of op de calorieën letten. Zelfs mensen die normaal niet van witlof houden, zullen ervan smullen. Het is de combinatie van ingrediënten die de hapjes zo lekker maakt.

Heerlijk fris en boordevol smaak

De vulling van de witlofschuitjes met appel bestaat grotendeels uit stukjes frisse appel. Voor dit recept is de Elstar appel perfect. Maar er is meer: de frisse smaak van de appelstukjes wordt afgewisseld met stukjes gerookte kaas.

De gerookte kaas, meestal gesneden verkocht, heeft een dun bruin randje, afkomstig van het rookproces. De smaak is licht rokerig en helemaal niet overheersend, precies genoeg om de salade een diepere smaak te geven.

Naast de stukjes appel en kaas voeg je een beetje gesneden witlof toe. Dit alles meng je met een klein beetje mayonaise, zodat de vulling iets beter samenhangt en niet gemakkelijk van de witlofblaadjes valt tijdens het eten.

Vlak voordat je de witlofschuitjes met appel en gerookte kaas serveert, bestrooi je ze met geroosterde zonnebloempitten. Dit zorgt voor een mooi contrast in smaak en structuur.

Iedereen kan witlofschuitjes maken met dit recept

Witlofschuitjes zijn een heel makkelijk te maken recept; het kan bijna niet misgaan. Er zijn geen ingewikkelde handelingen nodig: snijden, mengen, vullen en klaar ben je.

Vul de witlofschuitjes met appel en gerookte kaas op het laatste moment, zodat de blaadjes knapperig en fris blijven. Je kunt de vulling al wel van tevoren maken, zodat je samen met je gasten van de avond kunt genieten en niet de halve tijd in de keuken staat.

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas

Porties: 8-10
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stronkje witlof
  • 1 elstar appel
  • 4 plakjes gerookte kaas
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 takje peterselie
  • 1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je witlofschuitjes met appel en gerookte kaas:

Snijd de onderkant van het struikje witlof en leg 8-10 mooie blaadjes apart.

Snijd de rest doormidden en haal de kern eruit. Snijd het witlof in dunne reepjes en doe ze in een apart kommetje.

Was de appel en snijd die in dunne plakken. Snijd 3/4 hiervan in kleine blokjes; de rest snijd je in dunne reepjes voor decoratie. Besprenkel de appel met citroensap en hussel ze lichtjes door elkaar zodat overal een beetje sap zit.

Snijd dunne reepjes van de gerookte kaas en leg 1/4 hiervan bij de reepjes appel. Snijd de rest in blokjes en meng dit met de blokjes appel.

Snijd de peterselie fijn en doe die met de mayonaise bij de appelblokjes. Hussel alles licht door elkaar.

Tot zover kun je alles voorbereiden.

Vlak voor je de witlofschuitjes wil serveren meng je de gesneden witlof door het appelmengsel.

Vul hiermee de witlofschuitjes. Leg ze op een schaal en bestrooi de witlofschuitjes met appel met de reepjes gerookte kaas. Strooi er als laatste nog een paar zonnebloempitjes over en je bent klaar.

Tafel lekker !!

Tags: FruitGroenteKaas
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!