Zalmtartaar van verse zalm – Tartaar van zalm is geïnspireerd op het gerecht ‘steak tartaar’. Dat is een bekend gerecht uit de Europese keuken. Het wordt traditioneel gemaakt van rauw vlees. Zalmtartaar van verse zalm is de tegenhanger die wordt gemaakt van rauwe vis. De variant met zalm is waarschijnlijk populairder dan het recept met rundvlees. Het visgerecht is wat lichter en verfijnder. Meestal wordt het geserveerd als voorgerecht. Het tartaar uit dit recept is een eenvoudige variant van het gerecht. Je maakt de vis op smaak met wat mosterd en citroensap. Met zalmtartaar van verse zalm maak je vrienden onder de visliefhebbers aan je eettafel!
Verse zalm kopen
Het spreekt vanzelf dat je voor het maken van zalmtartaar van verse zalm zorgt voor krakend verse zalm. Je gaat de vis tenslotte met dit recept rauw serveren, en om problemen te voorkomen is het heel belangrijk dat die vis echt heel vers is. Het beste ga je dan ook naar een goede vishandel en zeg je tegen de visboer dat je de vis rauw wilt verwerken.
Zalmtartaar van verse zalm maken
Als je tartaar gaat maken van verse zalm, betekent dat dat je de vis in heel kleine blokjes gaat snijden. Dat gaat het makkelijkst met een scherp mes. Het is ook belangrijk dat je heel schoon werkt. Rauwe vis vormt een makkelijke besmettingsbron van bacteriën. Dus zorg dat je snijplank en je mes heel schoon zijn. Je kunt zalmtartaar van verse zalm beter niet serveren aan vrouwen die zwanger zijn, kwetsbare ouderen en heel jonge kinderen. De kans op besmetting is klein als je verse vis gebruikt, maar je kunt het risico beter niet nemen.
Dit is een gerecht dat je beter niet van tevoren kunt klaarmaken. Het verdient de voorkeur om het zalmtartaar van verse zalm direct na bereiding te serveren.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Zalmtartaar van verse zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram verse zalm
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Dijonmosterd
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- zout en peper
- sla naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zalmtartaar van verse zalm:
Neem een brandschoon mes en een brandschone plank.
Snijd de zalm, zonder het vel, in heel kleine blokjes.
Meng de vis met de mosterd, de olijfolie, het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Neem kleine bordjes en leg op elk bordje wat sla. Verdeel het zalmtartaar van verse zalm in vier porties over de bordjes. Gebruik eventueel een serveerring als je die hebt. Bestrooi eventueel met nog wat peterselie. Garneer met een partje citroen. Serveer het gerecht direct.
Tafel lekker !!