Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z’n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op!
- 2 zoute haringen
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels zure room
- vers gemalen zwarte peper
- 3 sneetjes donker roggebrood
Snijd de haring in kleine stukjes. Meng met de helft van de sjalotjes en de peterselie. Meng apart de mosterd met zure room en zwarte peper. Snijd de roggebroodjes diagonaal door. Besmeer ze met het mosterd – roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.
Voor hoeveel porties is dit recept precies?
We geven namelijk een feestje waar we dit gerechtje willen serveren, en daar komen ongeveer 30 personen. Is eenmaal dit recept genoeg voor zoveel personen?