Serveer deze salade warm om de heerlijke smaak van sesam en koriander goed tot z’n recht te laten komen. Dit gerecht kan als lichte lunch geserveerd worden, maar ook als voorgerecht is het een meer dan hartelijk welkom aan je gasten.
- 4 middelgrote kipfilets
- 225 gram peultjes
- 2 zakken rucola slamelange
- 3 wortels, geschrapt en in juliënne gesneden
- 170 gram kleine champignons, gehalveerd
- 6 reepjes bacon, gebakken en fijngehakt
Voor de dressing:
- 1 dl. citroensap
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 1/2 dl. olijfolie
- 1/2 dl. sesamolie
- 1 theelepel korianderzaad, gekneusd
- 1 eetlepel vers korianderblad, fijngehakt (garnering)
Meng alles voor de dressing. Leg de kipfilet in een platte schaal en giet de helft van de dressing erover. Een nacht in de koelkast wegzetten. De rest van de dressing bewaren.
Kook de peultjes 2 minuten en koel ze dan met stromend koud water. Doe de slamelange in een grote schaal en meng deze met de overige salade ingrediënten. Verdeel de sla over 6 borden.
Grill de kipfilets door en door gaar en snijd ze dan in dunne plakjes. Verdeel ze over de borden met sla en giet over elk bord wat dressing. Tot slot het vers gehakte korianderblad erover strooien om het geheel af te maken.
Simpel, lekker en mooi gepresenteerd.
Tip: Wil je beslist geen voorgesneden producten gebruiken? Meng dan zelf wat rucola met wat eikebladsla en lollo biondo. Tegenwoordig is er ook salanova in de handel. Een krop sla met een kluitje. Deze kun je gewoon op een schoteltje water zetten om er vervolgens af te knippen wat je nodig hebt. Koop een groene- en een rode variant en je maakt in een handomdraai je eigen slamelange.