Zeewier boter; de zilte variant op kruidenboter – Regelmatig wordt kruidenboter geserveerd. Het uitgangspunt hiervan is natuurlijk altijd een goede boter. Vervolgens kun je echt van alles toevoegen om jouw smaakje boter te creëren. Wil je nu eens echt verrassend voor de dag komen, serveer dan onderstaande boter van rood hoorntjeswier. Het wier geeft de boter een mooie zilte smaak mee, iets wat je ook zoekt als je dit met een lekker stukje brood serveert als bij- of voorgerecht bij een vismenu.
Smaakmaker
Een tip om vooral niet te vergeten is dat deze zeewier boter uitermate geschikt is om sauzen te maken. Diverse sauzen worden gemaakt op basis van een roux. Vervang de boter in de roux dan eens door deze zeewier boter. Of voeg simpelweg een klontje van de boter toe om een saus of soep meer romigheid te geven. Vul paddenstoelen met een klontje zeewier boter of smelt de boter over een maïskolf op de barbecue. Vis in papillotte? Daar kan echt een klontje zeewier boter bij. Mogelijkheden te over dus. Alle reden om een extra portie te maken.
Roomboter; puur voor het beste resultaat
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Zilte groenten
Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.
Zeewier boter
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gr goede, zachte boter
- 1 kleine ui heel fijn gesnipperd
- Een handvol rood hoorntjes wier
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zeewierboter:
Pocheer het zeewier 2 a 3 min in kokend water en koel deze daarna onder stromend water om het gaarproces te stoppen. Meng het gesnipperde rood hoorntjeswier door de zachte boter.
Tafel lekker !!