Zoetzure rauwkostsalade. Als je een snel bijgerechtje op tafel wilt toveren, is een zoetzure rauwkostsalade ideaal. Gezond, gemakkelijk én lekker! Zoetzure rauwkost is heerlijk bij een broodje falafel of een salade met noodles. In dit recept worden wortels en komkommer gebruikt, maar je kunt gemakkelijk variëren met bijvoorbeeld fijngesneden rode ui of plakjes radijs. Als je van pittig houdt kun je een fijngehakte rode peper toevoegen.
Zoetzure rauwkostsalade
- 100 gram geschrapte worteltjes
- halve komkommer
- 1 el sesamzaadjes
- 50 ml witte wijnazijn
- 2 el honing
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes zonder olie in een paar minuten goudbruin. Schud de pan voortdurend om zodat ze niet aanbranden. Doe de zaadjes in een kom als ze klaar zijn en laat ze afkoelen. Snijd onder de tussen de wortel en komkommer in dunne reepjes (julienne). Meng de honing met de wijnazijn. Voeg de groenten toe aan het azijnmengsel. Dek af en zet tenminste 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Giet vervolgens overtollig vocht af en bestrooi de rauwkost met de geroosterde sesamzaadjes.