Een zeer snelle, smaakvolle ovenschotel voor een doordeweekse dag. Eigenlijk toveren we de klassieke aardappelgratin om door er een laagje courgette tussen te leggen.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
- 700 gram aardappelen vastkokend, geschild
- 1 courgette
- 75 gram belegen kaas, geraspt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 125 ml (slag)room
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes. Zet op met weinig water en kook in ca. 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in flinterdunne plakjes. Leg de voorgekookte aardappelschijfjes en de courgette dakpansgewijs in een met boter ingevette ovenschaal, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de (slag)room over de aardappelen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gratin in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratin uit de oven 5 min. rusten voordat je serveert.
Tip: Gebruik een ovenschaal met een zo klein mogelijke diameter. Dit voorkomt dat je heel veel room nodig hebt om het gerecht te kunnen gratineren.
Van de tijden klopt niks. Aardappelen zijn niet gaar na 50 min.
Klopt Maurice, helaas bleek hier een fout in te staan. We hebben deze inmiddels opgelost. Excuus voor het ongemak!
Hij is verrukkelijk, ik eet het vandaag voor de 2e keer omdat mijn petekind komt eten en die houdt van lekkere dingen!!!
dankjewel en groet van oma Els
Mooi oma Els! Ze kunnen het niet jong genoeg leren.