Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heerlijke aardappel ovenschotel met kip

Deze aardappel ovenschotel met kip, champignons en spekjes is een heerlijke variatie op de traditionele Engelse cottage pie. Een gerecht waarbij er met kliekjes van vlees, groenten en aardappel een stevige voedzame maaltijd kan worden neergezet.

0 7.005

Deze aardappel-ovenschotel met kip, champignons en spekjes is een heerlijke variatie op de traditionele Engelse cottage pie. Een gerecht waarbij er met kliekjes van vlees, groenten en aardappel een stevige voedzame maaltijd kan worden neergezet.
Deze schotel is dan ook niet moeilijk te maken en heerlijk voor een regenachtige herfstavond.

Je kunt natuurlijk ook een geheel vegetarische versie maken met een vulling van diverse groenten zoals wortel, aubergine, courgette, paprika en champignons. Probeer ook eens een eigen variatie op de cottage pie te maken. Kijk wat je nog in je koelkast hebt aan vlees en groenten en wees creatief!


Aardappel ovenschotel kip

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 500 gram aardappelen
  • 1 bekertje creme fraiche 125ml
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram magere spekblokjes
  • 200 gram kipfilet (in blokjes)
  • 3 lente-uitjes
  • 100 gram champignons
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper, geraspte nootmuskaat (naar smaak)

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en de champignons in plakjes.

De kipfilets kunnen alvast in kleine blokjes worden gesneden.

Bereiding:

Kook de aardappelen in een ruime pan met water en wat zout gaar in ongeveer 15 minuten.

TIP: om te kijken of de aardappelen gaar zijn prik je er even in met een vork. Als dit gemakkelijk gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet je het vocht af en laat ze een beetje afkoelen. Schenk de creme fraiche bij de aardappel en mix met het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Zet dit nu apart.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes tot ze bruin zijn. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak deze mee tot de ook goudbruin zijn. Voeg nu de lente-uitjes en de champignons toe en bak het geheel nog 2-3 minuten. Breng de vulling op smaak met op smaak met wat zout, peper en eventueel nootmuskaat

Meng nu de volledige inhoud van de pan met 2/3 van de aardappelpuree en schep dit in een ovenvaste schaal.

Schep het laatste deel aardappelpuree over het mengsel.

Strooi er een flink wat geraspte kaas over na 25 minuten in de oven op 200 graden (hetelucht oven)
Daarna heb je een heerlijke stevige maaltijd.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer