Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelcurry met sperziebonen en tomaat

0 1.334

Bij een curry wordt maar al te vaak gedacht aan rijst, noedels en andere oosterse gerechten. Komt het wel eens in je op om een curry van aardappel te maken? Vandaag, een Oosterse curry met een Hollandse twist.

  • 2 aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 150 gram sperziebonen
  • 3 tomaten in plakjes
  • 4 gedroogde chilipepers
  • 300 ml. plantaardige olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemengd mosterd-uienzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gember, zeer fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 300 ml. water
  • flink wat fijngesneden koriander
  • 2 verse groene chilipepers, fijngesneden

Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem. Doe komijnzaad, mosterd-uienzaad en de gedroogde rode chilipepers in de pan en bak even aan tot de geuren goed vrijkomen. Voeg de tomaten toe en bak ca. 5 minuten mee.

Meng zout, knoflook en chilipoeder in een kom. Doe het mengsel in de pan en roer goed. Voeg dan ook sperziebonen en aardappelen toe en roerbak ze 5 minuten mee.

Giet het water in de pan, breng aan de kook, en zet het vuur laag. Laat, terwijl je af en toe even roert, de schotel 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Schep de verse koriander er vlak voor het serveren door en strooi de zeer fijn gesneden groene peper over de curry.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer